Архів
П’ятниця,
11 червня 2021 року

№ 43 (19892)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малювала Світлана УРБАНСЬКА.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Парасолька

По горизонталі. 2. Дерев’яний брус, закріплений на підлозі під дверима у будинку; нижня частина одвірка. 4. Дитяча заразна хвороба, що супроводжується червоним висипом, який дуже свербить, запаленням дихальних шляхів, слизової оболонки очей, ротової порожнини та гарячкою. 5. Верхня надочна частина обличчя людини або морди тварини. 7. Призначений для виконання в театрі великий епічний музично-драматичний твір, що поєднує інструментальну музику з вокальною. 8. Те, що людина позичила і ще не віддала. 9. Підшкірне жирове відкладення на тілі свині, популярний харчовий продукт. 10. Вовняна тканина для верхнього одягу зі смужками короткого густого ворсу на лицьовому боці. 11. Казкова лісова істота в образі напрочуд гарної дівчини з довгим розпущеним волоссям; лісова німфа. 12. Безбарвна масляниста рідина з гірчичним запахом, яка роз’їдає слизову оболонку та шкіру; використовується як бойова отруйна речовина; гірчичний газ. 14. Арифметичний знак. 15. Автор сентиментальних поезій, людина таких настроїв. 16. Вид мистецтва, в якому художній образ створюється пластичними та ритмічними рухами людського тіла. 17. Юридичний і банківський термін: порука за векселем, на підставі якої особа-поручитель бере на себе відповідальність за виконання зобов’язань будь-якою із зобов’язаних за векселем осіб.

По вертикалі. 1. Мешканка країни, столиця якої Буенос-Айрес. 2. Паперовий буклет із зазначенням прізвищ акторів і описом дій балету, опери або драматичної вистави. 3. Доступність дій влади для широкої громадськості, відкритість, публічність. 4. Гра-задача, яка полягає у вписуванні літер у перехресні рядки клітинок накресленої фігури так, щоб по горизонталі та вертикалі вийшли загадані слова. 6. Артистка балету, танцівниця. 11. Невеликий метелик, гусінь якого є шкідником вовняних виробів або ж зерна злакових. 13. Папка, призначена для зберігання документів, малюнків, нот.

Версія для друку          До списку статтей

Загадка

Він хоч і крилатий, проте не літає, людям своїми крильми у їхній праці допомагає — найпопулярніший у світі харчовий продукт виготовляє.

 

  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити літерами, щоб утворилися слова, які складуть повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна літера. Слова-підказки — нижче.

 

Хитрий квадрат

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається що по горизонталі, що по вертикалі.

1. Перелік розділів, частин, оповідань і т. ін. книжки, збірки, рукопису тощо.

2. Ін’єкція: імунологічний діагностичний тест на туберкульоз.

3. Фігове дерево; смоківниця, смоква.

4. Стародавнє знаряддя для письма на глиняних або воскових дощечках.

5. Представник народу країни, столицею якої є Анкара.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове