Архів
Вівторок,
8 червня 2021 року

№ 42 (19891)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Обережно: шахраї

«Подарунок» на день народження

Тетяна ПАНАСЮК.

Хмельницька область.

Жителю Шепетівки зателефонували з компанії «Подарунок Сервіс» і повідомили, що до нього прямує посилка-сюрприз. Що в ній і від кого, не сказали, та оскільки дзвінок пролунав у день його народження, чоловік зрозумів, що хтось із друзів таким чином зробив йому подарунок.

ЧЕРЕЗ кілька днів отримав повідомлення з Укрпошти, що його очікує пакунок. У відділенні виявилося, що треба сплатити 100 гривень за послуги компанії «Подарунок Сервіс», яка пакувала і відправляла посилку, і ще майже 30 за пересилку. Відкривати відправлення можна було лише після оплати. У чоловіка виникли сумніви, але прізвище відправника здалося знайомим, тож цікавість здолала.

Відкрити посилку вирішив удома. Важко передати емоції, які людина пережила, діставши із неї коробку, де виявилась порожня банка з-під дитячого харчування.

Отямившись після «сюрпризу», чоловік знайшов на коробці номер мобільного телефону та адресу відправника. Номер, як виявилось, не обслуговувався, київська адреса жодної прив’язки до конкретної організації не мала.

— Мене занепокоїла не втрата 100 гривень, а звідки у дарувальника є всі мої особисті дані: адреса, дата народження, номер мобільного телефону? — каже ошуканий.

У відділенні Укрпошти стверджують, що таких інцидентів у них ще не було. Також наголошують, що одержувач завжди має право відмовитися від отримання посилки, заповнивши у відділенні відповідну форму. У разі якщо ж людина взагалі не прийде за відправленням, його зберігають відповідно до терміну, а потім надсилають відправнику.

У поліції ж кажуть, що у цьому випадку немає складу злочину. Адже на коробці відсутній опис того, що в ній. Пересилати пусті банки не заборонено, отримувач сплатив кошти добровільно.

— Якби, приміром, людина замовила у магазині і заплатила за телефон, а отримала невідь-що, тоді можна було б говорити про шахрайство, — пояснюють правоохоронці.

Тож виходить, що винних в такій ситуації не дошукаєшся. Хоча винні тут, мабуть, загублена совість і необачна безпечність. Безсовісним наші поради не потрібні, а от для необачних наголошуємо: будьте дуже обережні із відправленнями, яких не замовляли. Завжди перевіряйте всі відомості до того, як оплачувати товар! Можна відмовитися від отримання посилки без будь-яких фінансових зобов’язань. А ще не залишайте свої персональні дані на підозрілих сайтах, наприклад, для участі у сумнівних акціях, лотереях, розіграшах призів…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяють підвищення
Читати
Великий розпродаж в’язниць
Читати
Контроль за перевантаженнями посилиться
Читати
Прибрали невгодного
Читати
Планова меддопомога відновлюється
Читати
В депутатах
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове