Архів
Вівторок,
8 червня 2021 року

№ 42 (19891)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Болюча статистика

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЗА ДАНИМИ Моніторингової місії ООН із прав людини, в Україні під час збройної агресії РФ (за період із 14 квітня 2014-го по 30 квітня 2021 року) загинуло 152 дитини. З них 102 хлопчики і 50 дівчаток. Іще 146 дітей дістали поранення (120 хлопчиків і 26 дівчаток).

В Офісі омбудсмена України поінформували, що законом «Про охорону дитинства» дитині, яка внаслідок воєнних дій або збройного конфлікту дістала поранення, контузію, каліцтво, зазнала фізичного, сексуального, психологічного насильства, була викрадена або незаконно вивезена за межі України, залучалася до участі у військових формуваннях або незаконно утримувалась, у тому числі в полоні, встановлюється статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

За оперативною інформацією Національної соціальної сервісної служби України, такий статус отримала 66 491 особа. З них 95 дітей — через поранення, контузію, каліцтво. В Офісі наголосили, що для цих дітей на рівні законів та підзаконних актів досі не передбачено жодних гарантій, окрім безоплатного гарячого харчування в державних і комунальних закладах освіти.

Уповноважена ВР із прав людини вчергове закликала уряд, парламент, органи державної влади і місцевого самоврядування розробити нормативно-правові акти, які передбачатимуть отримання постраждалою дитиною певних пільг, виплат, допомог тощо.

Тим часом місцеві ЗМІ та користувачі соцмереж повідомили, що у неділю, 6 червня, в окупованій Горлівці під час збирання грибів у лісосмузі на протипіхотній міні, встановленій бойовиками неподалік лінії розмежування, підірвалася місцева жителька. Цей інцидент поповнив статистику, яку днями у відповідному тематичному звіті оприлюднено на сайті ОБСЄ: «Від 1 листопада 2019-го по 31 березня 2021 року у Донецькій та Луганській областях внаслідок спрацьовування мін, невибухлих боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів загинули 20 цивільних осіб, ще 56 отримали поранення».

Нагадаємо: загалом під час збройного конфлікту на Сході України з обох сторін вбито понад 13 000 людей, понад 30 000 дістали поранення, 3,4 млн осіб потребують гуманітарної допомоги, близько 1,5 мільйона українців є внутрішньо переміщеними особами.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяють підвищення
Читати
Великий розпродаж в’язниць
Читати
Контроль за перевантаженнями посилиться
Читати
Прибрали невгодного
Читати
Планова меддопомога відновлюється
Читати
В депутатах
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове