Архів
Вівторок,
8 червня 2021 року

№ 42 (19891)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Віктор Таран, політолог.

Приналежність до влади в Україні давно є найприбутковішою бізнес-інвестицією. Люди, які ставали депутатами всіх рівнів, міністрами, державними службовцями, за рік-два перетворювалися на мільйонерів. Особливо показовим це було останнього, коронавірусного, року, коли гроші розподіляли на «Велике будівництво», медичні закупівлі. Ми бачили, як змінювалися статки «слуг народу».

Коли ними зацікавились НАБУ та НАЗК, «слуги» вирішили знищити систему електронного декларування. Повноцінно це зробити не можна, бо під неї «підв’язаний» безвіз. Тому придумали дві норми, які начебто не скасовують цієї процедури, але, по суті, ставлять на ній хрест. Дозволили не публікувати майно родичів, і тепер за неподання декларації загрожує велике НІЧОГО.

На цьому «слуги» не зупинилися. Змінами до закону вивели з системи ProZorro ключовий об’єкт «Великого будівництва» — Велику кільцеву дорогу довкола Києва. Об’єкт, який фахівці оцінюють у не менш ніж 100 мільярдів гривень, будуватимуть без жодних тендерних процедур, які б мали забезпечити прозорість і доброчесність! Це створює потенційні ризики, що 20-30 відсотків од 100 мільярдів можуть банально вкрасти. А дотичні до неї чиновники будуть повністю захищені. І все це відбувається на тлі гучних заяв Зеленського про боротьбу з олігархами та корупцією.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцяють підвищення
Читати
Великий розпродаж в’язниць
Читати
Контроль за перевантаженнями посилиться
Читати
Прибрали невгодного
Читати
Планова меддопомога відновлюється
Читати
В депутатах
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове