Архів
П’ятниця,
28 травня 2021 року

№ 39 (19887)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Гаряча тема

«Це тільки початок»

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

Фото автора.

Депутату Ніжинської районної ради Миколі Шкарупі розтрощили автомобіль. Цей інцидент він пов’язує з активним протистоянням агрохолдингові СТОВ «Дружба-Нова», який усілякими способами намагається побудувати у селі Берестовець Комарівської територіальної громади вузол з виробництва хімічних добрив.

МИКОЛА Степанович приїхав до обласного центру в гості до доньки і, як завше, залишив автомобіль на стоянці біля будинку. Є свідки, котрі бачили двох чоловіків, що били авто. На лобовому склі зловмисники залишили записку: «Це тільки початок».

«Зараз триває велике протистояння. «Дружба-Нова» хоче облаштувати на території Комарівської територіальної громади установку з виробництва добрив. Вона відбиратиме сотні тисяч тонн води з надр, — пояснює суть конфлікту М. Шкарупа (на фото). — До цього часу вони користуються водою безкоштовно і взагалі ні за що не платять. Депутати вже вирішили не давати дозволу на зведення цього об’єкта. Ще мають бути громадські слухання. Гадаю, це мені від «Дружби-Нови» такий привіт прилетів. Злочинці не просто так вибрали машину, знайшли її… Інших ворогів у мене нема. Було три зустрічі з працівниками холдингу, на яких вони натякали на моє здоров’я. Конкретно такі собі Власенко та Іващенко. Інших підозр у мене не виникає».

У пресслужбі Головного управління Національної поліції в Чернігівській області повідомили таку інформацію: «До поліції звернувся чоловік 1955 року народження та повідомив, що в м. Чернігові по вул. П’ятницька, 70, пошкодили його автомобіль (розбили ліве бокове, заднє бокове скло, маються два вхідні отвори на задньому правому склі). Поліція відкрила провадження за частиною 1-ю статті 194-ї ККУ. Проводяться слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до вчинення правопорушення».

Транскрипція згаданої статті звучить як «Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах». Якщо зловмисників знайдуть і їхню провину доведуть в суді, то їм загрожує штраф у розмірі до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин. В особливому випадку — виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на такий самий строк. Як на мене, незначне покарання за заподіяну шкоду людині, котрій делегували повноваження виборці і яка намагається захистити рідне село від аграрного монстра.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зміна постачальника — безкоштовно
Читати
Земля під обліком. Буде
Читати
Iнструкція до розпродажу
Читати
Виборча епопея ще тягнеться
Читати
Доставлено нову партію вакцин
Читати
Тепер — легально?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове