Архів
П’ятниця,
28 травня 2021 року

№ 39 (19887)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Гатять і по цивільних

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 26 травня, бойовики дев’ять разів порушили режим припинення вогню в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Неподалік Авдіївки внаслідок ворожого вогню снайпера дістав поранення один український захисник. Як повідомили у пресслужбі штабу ООС, воїну оперативно надали першу медичну допомогу і доправили до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого задовільний.

Від обстрілів бойовиків потерпають і цивільні громадяни. Останній такий випадок стався того ж дня, у середу. Про інцидент на Донеччині повідомила Мар’їнська міська військово-цивільна адміністрація: «26 травня в селі Славне внаслідок ворожого обстрілу мирний житель отримав вогнепальне осколкове проникаюче поранення передньої поверхні грудної клітки справа, внаслідок чого у людини стався перелом третього ребра, гемопневмоторакс, геморагічний шок 2 ступеня». Ще одна вогнева атака відбулася двома днями раніше, у понеділок. Тоді російські окупанти застосували проти мирних мешканців селища Північне протитанковий ракетний комплекс. Одна з ракет влучила у гаражний кооператив, друга — в житловий будинок. На щастя, обійшлося без людських жертв.

Проте так буває не завжди. Як зазначили у штабі ООС, цей обстріл було здійснено в напрямку селища Шуми, де із середини травня діють гарантії безпеки на проведення ремонт-но-відновлювальних робіт на великому водопроводі обабіч лінії розмежування. А, згідно зі звітом ЮНІСЕФ, від початку російсько-української війни бойовики здійснили майже чотири сотні атак тільки на водну інфраструктуру. Внаслідок чого під час виконання робіт загинули дев’ять працівників ремонтних бригад, які працювали над відновленням пошкоджених ділянок, іще близько 30 дістали поранення...

Крім вищезгаданих атак на мирних мешканців, тільки у травні незаконні збройні формування РФ «відзначилися» ще неподалік Попасної, де здійснили постріл протитанковою керованою ракетою, яка розірвалася поблизу цивільного сектору і спричинила локальну пожежу. А до того бойовики відкривали вогонь по Красногорівці, внаслідок чого пошкоджена центральна районна лікарня, де лікуються хворі на коронавірус.

8 травня шість снарядів, випущених бойовиками з гармати МТ-12 «Рапіра» калібру 100 мм, «приземлилися» у Мар’їнці — пошкоджено шість житлових будинків та автомобіль місцевого мешканця. 22 травня вогнева атака противника по населеному пункту Піски спричинила значні руйнування приватних житлових будинків, зокрема, провалені стелі й стіни, посічені уламками двері тощо. Як мовиться, коментарі зайві.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зміна постачальника — безкоштовно
Читати
Земля під обліком. Буде
Читати
Iнструкція до розпродажу
Читати
Виборча епопея ще тягнеться
Читати
Доставлено нову партію вакцин
Читати
Тепер — легально?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове