Архів
П’ятниця,
28 травня 2021 року

№ 39 (19887)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Національні інтереси та державницький підхід

Василь МАНДРИКА.

м. Ніжин

Чернігівської області.

ЦІ основоположні принципи мають важливе й актуальне значення. Лише завдяки їх дотриманню передові цивілізовані країни досягли виняткових успіхів у всіх сферах суспільного життя. В Україні ж влада захищає інтереси виключно великого капіталу і свої власні, перебуваючи під ковпаком ненаситних олігархів.

Прикметно, що від усіх бід та негараздів, зокрема і злощасної пандемії, найбільше страждає український народ, якого можновладці кинули напризволяще. Просту людину нині нікому захистити. Тому говорити про демократію, народовладдя в Україні можна з великою часткою іронії та сарказму. Засліплені жадобою особистого збагачення, наші провладні чини твердять нам про західний вектор, але жити за європейськими стандартами, зокрема суворо дотримуватися закону, вони не поспішають.

Коли Путін зосередив на кордоні України величезну армію, оснащену новітньою технікою, і відверто погрожував нам війною, що викликало в людей тривогу, наші правителі в цей критичний період обговорювали у парламенті продаж землі і базових стратегічних об’єктів державної власності. Мене така, дивна позиція «слуг народу» обурює до глибини душі, адже йдеться про долю України і життя мільйонів українців.

На щастя, цього разу Росія тільки побрязкала зброєю, але ж повномасштабна війна може розпочатись у будь-який момент. І ми повинні бути готовими до відсічі агресії. Але про що можна говорити, якщо в Україні нема навіть власного патронного заводу? Спритні ділки нині наживаються на закупівлі патронів за кордоном. Це злочин, якому нема виправдання. Ворог, звичайно, все це знає. І трагедія може бути неминучою, якщо ми не зробимо докорінних змін в управлінні державою.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове