Архів
П’ятниця,
28 травня 2021 року

№ 39 (19887)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Дзвінок з редакції

Нелипівці без аптеки

Микола ЮРЧИШИН.

ТРИВОЖНИЙ сигнал надійшов від жителя Нелипівців Кельменецького району Чернівецької області Віктора Борисовича Ландія. Третій рік, як у їхньому селі закрили аптеку, послугами якої користувалося близько чотирьох тисяч осіб. Адже, крім Нелипівців, тут купували медикаменти селяни з Лукачівки, Браїлівки, Вовчинця, Росошан. Неодноразові скарги в різні високі інстанції не дали жодного результату.

Далі В. Ландій повідомляв, що у процесі адміністративного реформування голова Кельменецької громади призначив старостою їхнього села Юрія Миколайовича Назарова. І цей молодий енергійний чоловік рішуче взявся за діло. За короткий час навів порядок на сільських вулицях, цвинтарі, у парку. Нині б’ється, щоб відновити в селі роботу фармацевтичного закладу, однак поки що його зусилля марні.

— Відкриття аптеки, яку закрили два роки тому, посилаючись на Закон України «Про лікарські засоби», прийнятий 4 квітня 1996 року з численними змінами, — мій головний біль, — сказав у телефонній розмові Ю. Назаров. — Останні правки було внесено два з половиною роки тому, вони й спричинили такі наслідки: люди в селах залишилися без ліків.

Звичайно, цього могло не бути. Якби, ухвалюючи 12 липня 2018 року законопроєкт №8591 «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби», народні депутати дослухались експертів. А вони попереджали, що закріплені у документи новації призведуть до того, що багато аптек в Україні закриється, велика кількість провізорів і і фармацевтів залишиться без роботи…

Так воно, по суті, й сталося.

«Тепер ніхто з власників аптек, котрі загалом мають свої мережі в обласному центрі, не зацікавлені відкривати філії у віддалених од Чернівців населених пунктах», — підсумував телефонну розмову сільський староста Ю. Назаров.

Ну хіба це не геноцид сільського населення?

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове