Архів
П’ятниця,
28 травня 2021 року

№ 39 (19887)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

На сторожі здоров’я земляків

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

Фото автора.

В’ЯЧЕСЛАВ Мороз із дитинства мріяв стати хірургом і став ним. Після закінчення Вінницького медінституту молодого дипломованого фахівця направили на роботу до Хмельницького обласного онкодиспансеру (нині обласний протипухлинний центр). Попервах було нелегко, але підтримка колег надавала впевненості та сил. Робити операції доводилося щодня, іноді вони йшли одна за одною — планові, позапланові, екстрені, коли час на порятунок людського життя вимірювався секундами. Талант і працелюбність принесли хірургу-онкологу добру славу, а його пацієнтам — змогу милуватися чудовими ранками і сонячними днинами, няньчити онуків.

Понад 12 років В’ячеслав Анатолійович пропрацював в онкодиспансері. Опісля його призначили головним лікарем поліклініки №1 м. Хмельницького, а затим і головним лікарем обласного онкологічного диспансеру. Кращої кандидатури годі було й шукати. В’ячеслав Мороз — порядний, добрий, принциповий, вимогливий, працьовитий, має господарський та організаторський хист, вміє працювати в екстремальних умовах, бачить перспективу.

Нині В’ячеслав Анатолійович знаний на Поділлі та за його межами хірург-онколог, кандидат медичних наук, заслужений лікар України. Завдяки його титанічним зусиллям, вольовому цілеспрямованому характеру, харизмі, якими він підзаряджає колег, лікувальний заклад серед вітчизняних лідерів у боротьбі із важкою недугою. Відпрацьовано пріоритетні напрями медичної допомоги, велика увага приділяється зміцненню матеріально-технічної бази тощо. Для поліпшення медичного обслуговування селян організовано прийом обласними спеціалістами-онкологами в районних центрах, містах області. Це дає можливість подолянам одержувати консультації за місцем проживання, а не добиратися десятки кілометрів до Хмельницького, при цьому заощадивши витрати на проїзд та час.

— Наш колектив має сили та енергію, щоб і надалі покращувати медичне обслуговування пацієнтів, — стверджує В’ячеслав Мороз. — Дякую своїм колегам-однодумцям Миколі Таболі, Тетяні й Василю Закрижевським, Ігорю Дробнеру, Юлії Напольській, Галині Галці, Сергію Рибакову, Ганні Чекерді та іншим, які роблять усе, аби здолати недугу.

А пацієнти зі свого боку дякують В’ячеславові Анатолійовичу Морозу і колективу медиків, який він очолює, за професіоналізм та милосердне ставлення до людей.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове