Архів
П’ятниця,
28 травня 2021 року

№ 39 (19887)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Криниця

Сторінку підготував т.в.о. господаря «Криниці» Юрій IЩЕНКО.


Версія для друку          До списку статтей

Денник

За повідомленнями ЗМІ.

У Харкові, в квартирі №46 будинку №22 на вул. Римарській, де жив видатний мовознавець Юрій Шевельов, відкрилася літературна резиденція, першим резидентом якої став поет і прозаїк Юрій Андрухович.

* * *

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба репрезентував міжнародний культурно-соціальний проєкт «Таємниці України для тебе», покликаний популяризувати різноманіття культурної спадщини України всередині держави і за кордоном.

* * *

Кабінет Міністрів схвалив Концепцію Державної цільової національно-культурної програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року.

* * *

Українців світу запросили взяти участь у VII Міжнародному фестивалі української культури Ucrania Fest 2021, який відбудеться в режимі офлайн із 14 по 20 вересня в іспанських містах Салоу та Барселона.

* * *

Український жіночий хор Akademy Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського здобув Гран-прі престижного міжнародного мистецького конкурсу Racconto di Primavera 2021.

* * *

На Чернігівщині започаткували мистецький проєкт «АртБліндаж», покликаний зібрати й показати світлини про війну і творчі вироби ветеранів АТО.

* * *

Канадка Кеті Вереллі, яка є представницею четвертого покоління українців Канади, з дитинства малює писанки і вважає збереження української писанки своєю місією.

* * *

Вінницький національний музей-садиба М. І. Пирогова стане місцем проведення концертів просто неба у межах проєкту PIROGOV SKY.

Версія для друку          До списку статтей

Із джерела мудрості

Україна не тільки для українців, а для всіх, хто живе на теренах України, а живучи, любить її, а люблячи, хоче працювати для добра краю і його людності, служити їй, а не оббирати, не експлуатувати для себе.

Михайло ГРУШЕВСЬКИЙ,

історик, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове