Архів
Вівторок,
25 травня 2021 року

№ 38 (19886)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Додалося олімпійських ліцензій

Микола МОТОРНИЙ.

Карате. Львів’янин Станіслав Горуна виграв «золото» чемпіонату Європи з карате у хорватському Поречі. У фіналі український спортсмен, який виступає у ваговій категорії до 75 кг, здолав 11-разового чемпіона Європи азербайджанця Рафаеля Агаєва — 3:1. Нинішній тріумф став першим на чемпіонатах Європи як для самого Горуни, так і для українського чоловічого карате загалом. Шість попередніх золотих медалей для України на Євро вигравали жінки.

Крім того, на континентальній першості Аніта Серьогіна (вага до 61 кг) завоювала «срібло», а Катерина Крива (вага до 50 кг) — «бронзу».

На Олімпійські ігри в Токіо кваліфікувалися двоє українських каратистів: Станіслав Горуна та Анжеліка Терлюга.

Плавання. Рівненський плавець Михайло Романчук — дворазовий переможець чемпіонату Європи з водних видів спорту в Будапешті (Угорщина). У фінальному запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем він посів перше місце з результатом 7 хвилин 42,61 секунди.

Ще один представник України Андрій Говоров став другим на дистанції 50 метрів батерфляєм. Він поступився переможцю вирішального запливу Себастьяну Сабо з Угорщини 0,01 секунди.

У НОК України. У Всесвітній день вишиванки учні загальноосвітніх шкіл Луганської та Львівської областей об’єдналися участю у двосторонній онлайн-грі «Олімпійська Україна — єдина від Сходу до Заходу!». Започаткували та організували цей захід обласні відділення НОК України та Комітету з фізичного виховання та спорту Міносвіти.

Учасниками гри стали учні 7 — 9 класів чотирьох загальноосвітніх закладів: Сватівського ліцею № 2 Сватівської міської ради, Троїцького ліцею Троїцької селищної ради Луганщини та Бродівської гімназії імені Івана Труша й загальноосвітньої школи села Вороняки Золочівського району Львівщини.

Зустріч між школярами Львівщини і Луганщини відбулась у форматі онлайн. Команди мали дати відповіді на питання з географії й краєзнавства цих двох областей на кордонах України, олімпійської історії незалежної України. Дуже цікавою була вікторина на знання специфіки різних видів спорту. Також учасники команд розповіли про свої школи та свою малу батьківщину.

Переможцем гри став Троїцький ліцей Троїцької селищної ради Луганської області.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Доводять до банкрутства?
Читати
Відреставрують чи розкрадуть
Читати
Уже не депутат
Читати
Вакцинація: повзучий наступ
Читати
Під «ударом» третина українців
Читати
Результат утішний
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове