Архів
Вівторок,
25 травня 2021 року

№ 38 (19886)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

Стримати ціни обмеженням

Тетяна МАРИНКО.

ОЛІЯ карколомно подорожчала. Причиною цього експерти називають високу конкуренцію за насіння соняшнику як на внутрішньому, так і на світовому ринках. Ціни на сировину з початку маркетингового року підскочили у понад 2,5 разу, а обсяги експорту із вересня минулого року по березень нинішнього — зросли майже всемеро і сягнули 183 тис. тонн. При цьому насіння на переробних вітчизняних підприємствах у вересні 2020-го залишалося всього 36,9% порівняно з вереснем 2019-го. Аби олія не стала дефіцитом, уряд пропонує по 30 вересня обмежити експорт. Проєкт відповідної постанови опублікований на сайті Мінекономіки.

Бактерії — на службу врожаєві

У ЧОРНОМУ морі на глибині 2000 метрів співробітники Одеського національного університету імені І. І. Мечникова виявили новий штам бактерій B. velezensis ОNU553. Їх використання багатообіцяюче у сферах медицини та біотехнологій.

За інформацією проректора ОНУ з наукової роботи доктора біологічних наук Володимира Іваниці, виявлені бактерії виділяють речовини з протигрибковою, антимікробною, протизапальною та протипухлинною активністю. Мова про традиційне використання корисних бактерій і продуктів їхньої життєдіяльності для захисту рослин від збудників хвороб, наявних у ґрунті, а також захисної «оболонки» з корисної мікрофлори.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Доводять до банкрутства?
Читати
Відреставрують чи розкрадуть
Читати
Уже не депутат
Читати
Вакцинація: повзучий наступ
Читати
Під «ударом» третина українців
Читати
Результат утішний
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове