Архів
Вівторок,
25 травня 2021 року

№ 38 (19886)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Обмін заручниками буксує

Михайло ВЕДМІДЬ.

ВНАСЛІДОК ворожих обстрілів протягом минулого тижня на Сході України поранення різного ступеня важкості дістали шість бійців Об’єднаних сил. Половина з них — у п’ятницю, 21 травня, під час обстрілу у районі селища Луганське, де окупанти гатили з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Наступного дня один український військовослужбовець був поранений унаслідок ворожого снайперського вогню, ще один осколками у неділю.

В усіх випадках (іще один боєць постраждав на початку минулого тижня), зазначили у штабі, українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Також про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру з контролю та координації (СЦКК).

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова поінформувала, що у списку щодо повернення наших громадян, які були незаконно затримані й утримуються у місцях несвободи на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей, перебувають 285 осіб, із них 44 — військово-службовці. Також, за її словами, 133 громадянина України Росія незаконно переслідує за політичними мотивами, з них 114 осіб — ув’язнені, які перебувають: 97 — у РФ, 17 — в Автономній Республіці Крим.

Вона нагадала, що так звані уповноважені, які діють у «ДНР» і «ЛНР», закидають, нібито Україна майже не виконала домовленостей. І тому ті обміни, які були наприкінці 2019-го та на початку весни 2020 року, вони вважають незавершеними, оскільки начебто не було проведено «процесуального очищення». А тому вони не розглядатимуть питання щодо обміну.

«Але нічого зараз (із цього питання. — Ред.) не відбувається. Я знаю, що і Президент, і всі високопосадовці, які опікуються цими питаннями, на всіх майданчиках про це говорять. Я теж проводжу перемовини з так званими уповноваженими (від ОРДО і ОРЛО. — Ред.), але тут же тільки політична воля РФ потрібна, тобто це питання політичної волі РФ і президента Путіна», — пояснила затягування питання з обміном заручниками Уповноважена ВР із прав людини.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Доводять до банкрутства?
Читати
Відреставрують чи розкрадуть
Читати
Уже не депутат
Читати
Вакцинація: повзучий наступ
Читати
Під «ударом» третина українців
Читати
Результат утішний
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове