Архів
Вівторок,
25 травня 2021 року

№ 38 (19886)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували

Тетяна РОЗДОБУДЬКО і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Геть довгоносиків

У ПОРУ цвітіння суниці особливої шкоди завдають довгоносики, які виїдають зав’язь. А напередодні ягідного сезону вже не можна обробляти насадження хімічними препаратами.

Врятувати врожай допоможе часник. Точніше, його настій. Тут лише варто дотримуватися пропорцій, щоб не спалити молодого листя рослин. Отже, 300 г очищених зубків старого часнику слід залити двома літрами гарячої води і залишити у темному місці на п’ять-сім днів. Після проціджування рідину вливають у вісім літрів води і додають 50 г розчиненого господарського мила. Для обробки насаджень суниці на вісім літрів води беруть два літри настою.

Таким же розчином доцільно обробляти смородину та аґрус від довгоносиків. Варто тільки не відкладати обробки і починати боротьбу зі шкідниками на початковій стадії їх появи на рослинах. Але зауважимо, що народні методи здатні лише в деякій мірі допомогти тоді, коли захисні препарати токсичної дії застосовувати категорично не можна.

Версія для друку          До списку статтей

НАРАЗІ нема тепла, і синоптики прогнозують дощове і не спекотне літо. Висновок — городні культури потребуватимуть захисту від фітофтори, і не тільки. Ми нещодавно розповідали, яку «дачну» аптечку слід зібрати із загальнодоступних, так би мовити, народних засобів, аби створити бар’єр на грядці для всіляких шкодочинних комах та хвороб. А це вже докладно поговоримо про необхідні сучасні агрохімічні препарати. Між іншим, серед них є абсолютно безпечні. А конкретно який від чого і для чого — скажімо, той же Байкал М чи Вимпел, — розберемось у наступному випуску.

Корівки-годувальниці вже давно ходять на пашу, а отже, постачають своїм господарям найсмачніше, ніж в усі інші пори року, молочко. Та молока багато не вип’єш, і медики застерігають, що дорослій людині ліпше споживати кисломолочні продукти, сир. Нагадаємо основні правила зберігання та приготування набілу, щоб від нього була найбільша користь організму.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове