|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Ваги не завжди потрібні ПРИ роботі в саду та на городі потрібно знати точну кількість мінеральних добрив. Коли вагів під руками немає, можна скористатися звичайними предметами: відром, столовою ложкою чи сірниковою коробкою. Одне десятилітрове відро вміщує: — 12 кг дернової землі; — 10 кг парникової або компостної землі; — 5 кг деревного попелу; — 12 кг гною; — 8 кг свіжого кінського гною і 9 кг — коров’ячого; — 8 кг перегною; — 5 кг сухого торфу. В одній столовій ложці поміщається: — 8 г деревного попелу; — 9 г вапна-пушонки; — 16 г калімагнезії; — 12 г сечовини; — 17 г сірчанокислого натрію; — 18 г кальцієвої селітри; — 14 г сульфату амонію; — 16 г суперфосфату гранульованого і 17 г — порошкоподібного; — 18 г фосфатного борошна; — 14 г хлористого калію. У сірникову коробку можна насипати: — 17 г аміачної селітри; — 17 г сульфату амонію; — 15 г сечовини; — 22 г кальцієвої селітри; — 24 г суперфосфату порошкоподібного; — 22 г суперфосфату гранульованого; — 34 г фосфатного борошна; — 18 г хлористого калію; — 25 г сірчанокислого калію; — 20 г калімагнезії; — 25 г калійної селітри; — 10 г попелу деревного; — 12 г вапна-пушонки. Версія для друку До списку статтей | НАРАЗІ нема тепла, і синоптики прогнозують дощове і не спекотне літо. Висновок — городні культури потребуватимуть захисту від фітофтори, і не тільки. Ми нещодавно розповідали, яку «дачну» аптечку слід зібрати із загальнодоступних, так би мовити, народних засобів, аби створити бар’єр на грядці для всіляких шкодочинних комах та хвороб. А це вже докладно поговоримо про необхідні сучасні агрохімічні препарати. Між іншим, серед них є абсолютно безпечні. А конкретно який від чого і для чого — скажімо, той же Байкал М чи Вимпел, — розберемось у наступному випуску. Корівки-годувальниці вже давно ходять на пашу, а отже, постачають своїм господарям найсмачніше, ніж в усі інші пори року, молочко. Та молока багато не вип’єш, і медики застерігають, що дорослій людині ліпше споживати кисломолочні продукти, сир. Нагадаємо основні правила зберігання та приготування набілу, щоб від нього була найбільша користь організму.
|