Архів
П’ятниця,
21 травня 2021 року

№ 37 (19885)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Добра новина

Квартири для переселенців

Михайло СЕРДЮК.

У КРАМАТОРСЬКУ, що на Донеччині, та Сєверодонецьку (Луганська область) протягом найближчих років планують побудувати 500 і придбати на вторинному ринку 60 квартир для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Меморандум про такі наміри підписано у Києві ще торік восени міськими адміністраціями Краматорська і Сєверодонецька Міністерством тимчасово окупованих територій і Міжнародною організацією з міграції.

І ось 18 травня у міськраді Краматорська анонсували початок проведення інженерно-геологічних робіт для подальшого будівництва житла для переселенців. При цьому, за словами міського голови Андрія Панкова, місто готове виділити майданчики для будівництва житла з усіма необхідними комунікаціями.

«Після початку бойових дій до Краматорська переїхало до 50 тисяч жителів з окупованої території. Місто не мало інфраструктури, яка могла б розмістити цих людей. Водночас Краматорськ зацікавлений, щоб ці люди залишилися в місті, серед них дуже багато лікарів і вчителів, яких так не вистачає. Також нові краматорці позитивно вплинули на розвиток ділової активності в місті. Сподіваюся, що реалізація цього проєкту дасть змогу затримати цих людей у Краматорську й вирішити їхні соціальні проблеми», — зазначив Андрій Панков.

Вартість реалізації проєкту становить 22,1 мільйона євро. Гроші виділив уряд Німеччини через Німецький банк розвитку. Фінансування відбуватиметься через Міжнародну організацію міграції.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пошта завдає удар у відповідь
Читати
Зміни у зміни
Читати
Готовий наполовину
Читати
Не витримали
Читати
Таки депутат. Поки що
Читати
Знання надійніші
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове