Архів
П’ятниця,
21 травня 2021 року

№ 37 (19885)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Не цураються провокацій

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 19 квітня, в режимі відеоконференції відбулося засідання Тристоронньої контактної групи. Сторони підтвердили гарантії безпеки для відкриття КПВВ у Щасті та Золотому з непідконтрольної українському уряду сторони.

В українській делегації ТКГ укотре наголосили, що головною передумовою успішних перемовин є припинення вогню: «Просування з будь-яких інших питань — політичних, гуманітарних, економічних, — подальше узгодження кроків сторін є проблемним, якщо не виконана головна, базова, умова — повне і всеосяжне припинення вогню».

Не відомо, чи дослухалися до цієї заяви бойовики, але того дня вони тільки один раз зірвали «тишу», відкривши вогонь із підствольних гранатометів неподалік Талаківки. Подібне у травні було лише на початку місяця та на Великдень. В інші ж дні окупанти «не соромилися», обстрілюючи позиції українських захисників по 12, 16, а то й по 19 разів щодоби.

При цьому російські найманці не гребують і провокаціями. Так, увечері 17 травня вони обстріляли позиції підрозділів ЗСУ у районі Пісків із мінометів безпосередньо з житлових кварталів окупованого Донецька та його передмістя. Як місця вогневих позицій для мінометів окупанти обрали майданчики і двори поруч із житловими будинками, а один із мінометів розташували у безпосередній близькості від донецької міської клінічної лікарні №21.

«Незважаючи на те що такі дії суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, наражають на небезпеку мирних мешканців та становлять загрозу руйнування критичних об’єктів інфраструктури, найманці країни-агресора цинічно нехтують нормами важливої міжнародної угоди», — йдеться в повідомленні пресслужби штабу Об’єднаних сил. Там зазначили, що таким чином бойовики провокували підрозділи ЗСУ на відкриття вогню у відповідь, водночас «розганяючи» фейкові повідомлення зі звинуваченнями в обстрілах саме українських військових.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Пошта завдає удар у відповідь
Читати
Зміни у зміни
Читати
Готовий наполовину
Читати
Не витримали
Читати
Таки депутат. Поки що
Читати
Знання надійніші
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове