Архів
П’ятниця,
21 травня 2021 року

№ 37 (19885)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Аферисти атакують

ЗАТЕЛЕФОНУВАЛИ з поштового відділення і попросили забрати посилку. Це було напередодні мого дня народження, тож вирішила, що надіслали подарунок. Заплатила за доставку. А що ж усередині? Пачка чаю, крем і... повідомлення про виграш 10 тисяч гривень. Згадала, що саме на таку шахрайську схему попалася дещо раніше моя знайома. Тож про подальший перебіг подій знала наперед.

Після першої посилки шахраї надіслали мені другу. Звичайно, я її відправила назад. Тоді мені стали дзвонити і з «Поштового клубу», і з «Родинного клубу», і з «Телешопу» та інших номерів без назви, присилати повідомлення, щоб я таки одержала посилку і заплатила поштові витрати, адже на мене точно чекає виграш, уже й документи оформлені на моє ім’я і директором власноруч підписані. Треба тільки вказати номер банківської картки. Ось що їм треба було! Я відповіла, що картки не маю. Відтоді більше не тривожать.

Марія ДАНИЛЕНКО.

с. Лишня Макарівського району

Київської області.

 

Якось потрапила мені на очі реклама в газеті про помічну настоянку. Я людина вже в роках, болять суглоби. Замовлю, думаю, може, допоможе. Отримав, але інструкції з використання мікстури не було. Зателефонував до того чоловіка за вказаним номером, а він мені й каже сердито: «Я вам нічого не висилав і знати вас не знаю». Я був спантеличений. Як же так? Адже замовлення робив саме за цим номером, і тоді він зі мною чемно розмовляв. Як таких аферистів тільки земля носить!

Анатолій КУШНІР.

с. Привітів Житомирського району

Житомирської області.

 

Одного вечора побачила по телевізору рекламу кардиганів і вирішила замовити. Через кілька днів прийшла посилка, я заплатила гроші. А коли вдома поміряла, то виявилося, що річ на мене завелика. У «Тел-торзі» пообіцяли поміняти. Сказали вислати кардиган і квитанцію про оплату. Я так і зробила. Відтоді минуло вже майже пів року, але досі не маю ні грошей, ні товару. А по телефону кажуть, що я нічого в них не купувала.

Л. М. ВОЛОШИНА.

с. Анетівка Вознесенського району

Миколаївської області.

 

Прочитала оголошення: «Хто знайде приховану цифру, той отримає автомобіль». Я відгадала, зателефонувала на вказаний номер. Там підтвердили, що справді одержу приз, але спершу мушу купити у них якийсь товар. Мені так заморочили голову, що я погодилась і замовила відразу дві посилки. І тільки поклавши слухавку, зрозуміла, що потрапила в тенета шахраїв, адже це мені повинні заплатити, а не я. Звісно, ніякого призу не отримала. Натомість листи з гарантією, що приз неодмінно буде, якщо замовлю товару на таку-то суму, надходять регулярно. Я вже давно не вірю цим аферистам і написала їм про це. Та марно. Вони мене продовжують атакувати. Тому пишу до редакції, щоб люди знали і не потрапляли до них на гачок. І прошу депутатів ухвалити закон, який би карав шахраїв-брехунів.

Надія КОРОТИНСЬКА.

смт Чернівці

Могилів-Подільського району

Вінницької області.

 

У свої 84 я став сільським мільйонером завдяки призам головного переможця від «Гуд-маркета», «Імідж-клубу» та «Родинного клубу» і тішивсь, як мала дитина. Мені, як новоявленому «щасливчику», раптом посипалися листи від всесвітньо відомих «екстрасенсів-ясновидців», які запевняли, що я маю нібито «магічне число», тому й скрізь виграв. Тільки потрібно заплатити членські внески або купити товар на певну суму. Також надсилали свої фотографії працівники вищезгаданих клубів, а від одного з них прийшло на пошту аж п’ять грошових купюр, на яких внизу дрібним шрифтом написано: «Не є платіжним засобом». Фальшивка!

Рідні мою гру в клубах не підтримували. «Безкоштовний сир, чоловіче, буває лише в мишоловці», — казала моя дружина. І її мудрі слова виявилися пророчими. Як ви вже здогадались, я потерпів від необачної, небезпечної гри із поштовими брехливими клубами аферистів-пройдисвітів. І зрозумів: після такого треба жити далі й не ловитися на рекламу, яка не має нічого спільного з реальністю. Тож живімо з розумом, звертаюся до любих читачів, хто прочитав ці рядки.

Олександр ДУДКО.

с. Сядрине Корюківського району

Чернігівської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове