Архів
Вівторок,
18 травня 2021 року

№ 36 (19884)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Таки гудуть

Марина ТІШКОВА.

Укрпошта здавна «славилася» тим, що губила посилки, листи тощо. Але такого, мабуть, ще не траплялося: 12 травня стало відомо, що під час доставки загинули… 8 мільйонів бджіл!

ТАК-ТАК, Укрпошта перевозить і такий вантаж, причому це єдина компанія в Україні, котра надає подібні послуги. Але повернімось до початку історії. Пасічники з Іршави і Виноградова на Закарпатті відправили замовникам бджіл — за різними даними, всього було 300-400 ящиків. Везли їх у звичайній вантажівці, і ось після приїзду з’ясувалося, що комахи не подають ознак життя… Розпач пасічників годі уявити!

В Укрпошті відреагували стримано: мовляв, ми поділяємо відповідальність за доставку вантажу, але не є фахівцями з бджолярства. Вантажівки не герметичні, там є доступ повітря, а ящики були з отворами для вентиляції. Пасічники повинні були перед відправкою переконатися, що умови пакування і доставки придатні для перевезення комах. Також відомство поквапилось заявити, що з наступного року припиняє пересилання бджіл.

Бжоліри вже начебто збиралися судитися з поштовим оператором, як наступного дня Закарпатська дирекція Укрпошти повідомила, що принаймні у 118 ящиках бджоли ожили! Як пояснюють у Спілці пасічників України, бджоли, імовірно, перебували в стадії пригнічення або спокою через нестачу свіжого повітря, особливо якщо кількість комах перевищувала рекомендовану норму.

Кінець цієї історії можна вважати частково щасливим. І повчальним!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Зворотний бік держрегулювання
Читати
Зміни
Читати
Кому компенсували найбільше
Читати
Ще є чим торгувати
Читати
Незабаром «перший мільйон»
Читати
Трагічні наслідки необережності
Читати
Автопром борсається
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове