Архів
Середа,
12 травня 2021 року

№ 34 (19882)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Візьміть до уваги

Виплати на поховання — тільки через банк

Підготувала

Лариса ПИЛИПЕНКО.

Днями набрала чинності постанова Кабміну №1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги».

ДОКУМЕНТ передбачає, що виплата допомоги на поховання та недоотриманої пенсії у зв’язку зі смертю пенсіонера буде здійснюватись тільки через уповноважені банківські установи. Відтепер особа, яка має право на отримання таких виплат, має подати до установи Пенсійного фонду (ПФУ) реквізити банківського рахунку у форматі IBAN. Перелік уповноважених банків можна знайти на сайті ПФУ.

Якщо одержувач не має поточного рахунка, органи Пенсійного фонду можуть переказати кошти через міжнародну платіжну систему MY TRANSFER («Швидка копійка»). Виплату допомоги на поховання пенсіонера через відділення «Укрпошти» не передбачено.

Варто нагадати, що для одержання цих коштів потрібно звернутися до органу Пенсійного фонду, де померлий пенсіонер перебував на обліку. Слід подати відповідну заяву, паспорт, довідку з ідентифікаційним кодом, свідоцтво про смерть, витяг із Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть, а також залишити номер контактного телефону. Як документ, що засвідчує родинні стосунки, приймають паспорт, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб тощо.

Особам, які здійснили поховання пенсіонера, надають допомогу в розмірі двомісячної пенсії, яку отримував померлий на момент смерті. Кошти не виплачуються, якщо останній не стояв на обліку в органах ПФУ як пенсіонер або якщо перебував у спеціальній установі на повному державному утриманні й поховання здійснено за її рахунок.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Вшанували матерів
Читати
«Автосекондхенду» побільшало
Читати
В очікуванні четвертої хвилі
Читати
Якщо дуже захотіти, можна в космос...
Читати
Вихід іще шукають
Читати
Системно накопичують борги
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове