Архів
П’ятниця,
23 квітня 2021 року

№ 30 (19878)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • З літопису наших днів

НП в дільничній лікарні

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

Зі Знаменівської дільничної лікарні Піщанської сільської громади в обласну клінічну ім. Мечникова у Дніпрі доставили жінку з тяжкою травмою хребта. Тут її госпіталізували у спеціалізоване відділення нейрохірургії. За словами лікарів, у пацієнтки ушкодження складне і серйозне, тому лікування буде нелегким і тривалим.

ВІДРАЗУ спадає на думку, що жінці не змогли надати у медичному закладі сільської глибинки належної допомоги, тому й повезли до обласного центру. Але це не зовсім так.

Пацієнтка — Наталія Юріївна Пасічна, 34 роки, на руках у якої троє малолітніх діток. Заробітку в селі сьогодні, самі знаєте, як кіт наплакав, от жінка і наймається переважно на всілякі невеликі будівельно-ремонтні роботи. Тож завідувачка господарства Центру первинної медико-санітарної допомоги Піщанської ОТГ Ганна Серчук і попросила Наталію Юріївну виконати незначний, майже косметичний, ремонт у приміщенні Знаменівської дільничної лікарні. А далі, за версією пані Серчук, сталося непередбачуване: Пасічна, мовляв, ішла коридором з відром, повним води, і на неї раптом звалився шматок стелі. Наталія Юріївна від цього не втрималася на ногах і боляче вдарилася головою об стіну…

Отже, це, повторюємо, за версією Ганни Серчук. Але є свідок, який волею випадку заявивсь у дільничну лікарню за годину після нещастя. Він свідчить, що на Пасічну впав не шматок, а мало не пів стелі, котра, по-перше, перебувала й раніше в аварійному стані, а по-друге, на горищі над нею лежало щось, поза сумнівом, громіздке та важке, що також упало на потерпілу. Свідок певен, що місце, де сталась така надзвичайна подія, до тих пір, поки з’ясуються всі обставини, мало б залишатись у недоторканному вигляді. А тут раптом не просто все ретельно прибрали та замели сліди, а також і з горища вичистили до останнього те, що явно на ньому перебувало. Зрештою, все вказувало на прагнення загасити розголос про трагедію в зародку. Таке «сміття» виносити з лікарні охочих не знайшлось.

І не дивно. Як неважко зрозуміти, Наталія Пасічна не працювала в Знаменівській дільничній. Не була вона і тимчасово працевлаштована на виконання будівельно-ремонтних робіт. Ні­якої письмової угоди з нею не укладали — завгосп Центру ПМСД Піщанської ОТГ Ганна Серчук обмежилась усною домовленістю із жінкою. На яких умовах ударили по руках, скільки і хто мав заплатити Наталії Юріївні, невідомо. Хоч зараз більше хвилює та не дає спокою, особливо матері потерпілої, як же буде тепер, коли необхідно оплачувати лікування. А можливо, доведеться й інвалідність оформляти, бо медики обласної лікарні поки що уникають робити прогноз, що чекає на бідолашну жінку і матір трьох дітей. То ж чи не кинуть напризволяще тяжко травмовану Пасічну її роботодавці?

Гадаю, варто назвати прізвище випадкового свідка НП в дільничній лікарні, котрий і зробив її відомою не лише в масштабах громади. Це Олександр Сулима — місцевий житель і власник фермерського господарства «Любава». Розголосу він наробив не відразу, а коли збагнув, що від потерпілої, на його думку, намагаються відхреститися. Начебто знати її не знали — звалилася їм на голову, як їй стеля. І, вочевидь, чи не єдиний фермер Сулима зараз переймається тим, аби потерпіла Наталія Пасічна не залишилась наодинці з бідою.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Субсидіантів «просіюватимуть» ретельніше
Читати
Призов резервістів — без мобілізації
Читати
Травень — час відпочивати. Але обережно
Читати
Невтішна статистика
Читати
Смертність від коронавірусу має знизитися
Читати
На морі без моря
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове