Архів
П’ятниця,
23 квітня 2021 року

№ 30 (19878)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Влада і мораль

Комусь гуляти, іншим вмирати

Галина Дем’яненко.

Чудова новина для черкащан: 24 квітня їх запрошують на загальну обласну толоку. Таке генеральне прибирання з участю мешканців великих і малих населених пунктів, об’єднаних територіальних громад, волонтерських та громадських організацій ініціює голова ОДА Олександр Скічко.

ПОВІДОМЛЕННЯ про заплановану подію вміщено на офіційному сайті облдержадміністрації з яскравим фінальним гаслом: «Моральна відповідальність кожного допоможе зберегти цей світ прекрасним».

Саме такий акцент, вочевидь, має налаштувати громаду братися за граблі й виходити на території. Наводити лад навесні там, де мешкаєш, працюєш, — справа благородна, це не підлягає дискусії, у добрих господарів споконвіку так і ведеться. Але коли погляд на тому ж сайті ковзає на інформацію, вміщену поруч, то душа холоне: там свіжі дані про ситуацію із захворюваністю на Черкащині на COVID-19. Заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова повідомляє, що станом на 21 квітня в області виявили +622 нові випадки коронавірусної інфекції. З початку пандемії загалом фактів захворювання в області — 70 260. З лабораторно підтвердженим вірусом COVID-19 на лікуванні перебуває зараз 13 412 людей. На стаціонарному лікуванні на ковідних ліжках ведуть боротьбу за життя 1604 особи, на апаратах штучної вентиляції легень — 45 пацієнтів. А за увесь час пандемії вірус забрав життя 843 краян, упродовж останньої доби — 12 підтверджених летальних випадків.

Здавалось би, який зв’язок між двома оприлюдненими на офіційному сайті повідомленнями? А він є — у пріоритетності справ, якими обласна влада має займатися, коли в регіоні лютує неприборкана пандемія, коли на кладовищах щодня з’являються свіжі могили, і невтішна рідня, зокрема і молодих людей, не знає, як далі жити без годувальників.

Тим часом, коли у Черкаси приїхала делегація, щоб передати кисневі концентратори міській дитячій лікарні, з’ясувалося, що медикам просто заборонили з нею зустрічатися, бо в її складі перебували представники «Європейської солідарності». «Була чітка заборона медикам їхати, ми отримуємо інформацію, що ті лікарі, чиї обличчя показали тоді на фотографіях, на каналах, вони сьогодні під пресингом, тиском. Їм погрожують звільненням з роботи, — заявила в етері одного з телеканалів співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко. — Ми запросили на зустріч із медиками голову ОДА Скічка, керівника облради, мера Бондаренка. Вони роз’їхались і сказали, що у кожного свої справи в Києві. Потім з’ясувалося, що Скічко поїхав на вечірку до депутата-ресторатора Тищенка. Уявіть цинізм — часу на зустріч опозиції з медиками він не знайшов».

Що ж, вочевидь, тридцятирічний голова ОДА, який до цього працював «артистом розмовного жанру», не вважав за потрібне відмовитися від запрошення колеги по фракції, прийти і послухати медиків, у яких накопичилося багато запитань до місцевої влади, які слід вирішувати негайно, не менш оперативно, ніж збирати сміття толокою. Бо йдеться про те, що не має ціни, — людське життя.

На ту резонансну вечірку, зухвалий бенкет під час справжньої коронавірусної чуми — локдауну в столиці, вже надивилась Україна, звичайно, й черкащани. Тепер хай хтось спробує переконати жителів області, яка наближається до «червоної зони», що слід дотримуватися чітко прописаних карантинних норм, що і масові гуляння та бенкети, і перебування в людних місцях без засобів захисту — під забороною. У людей навіч приклад, як можна ігнорувати це, отже, й інтереси тих, кому чиновник такого рангу має служити вірою і правдою.

То що, час поговорити з черкащанами про «моральну відповідальність кожного, що допоможе зберегти цей світ прекрасним»?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Субсидіантів «просіюватимуть» ретельніше
Читати
Призов резервістів — без мобілізації
Читати
Травень — час відпочивати. Але обережно
Читати
Невтішна статистика
Читати
Смертність від коронавірусу має знизитися
Читати
На морі без моря
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове