Архів
П’ятниця,
23 квітня 2021 року

№ 30 (19878)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

ОБСЄ фіксує

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПІСЛЯ трагічної загибелі бійця 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади старшого солдата Давида Шартави, яка сталася внаслідок ворожого обстрілу в неділю, 18 квітня, перші три дні поточного тижня обійшлися без утрат у лавах Об’єднаних сил.

Тим часом грубі порушення Мінських домовленостей та міжнародного гуманітарного права з боку збройних формувань РФ мають місце й надалі. Про це йдеться у повідомленні пресцентру штабу ООС. Зокрема, зазначається, що останнім часом окупанти все частіше здійснюють дистанційне мінування місцевості із застосуванням заборонених Конвенцією ООН протипіхотних мін ПОМ-2. При цьому як засоби доставки найманці найчастіше використовують БПЛА та спеціально переоснащені гранати ПГ-7, чим наражають на небезпеку не лише військовослужбовців ЗСУ, а також, що особливо цинічно, місцеве населення.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у середу, 21 квітня, зафіксувала 279 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області (зокрема три вибухи в повітрі та 20 вибухів невизначеного походження) та три таких порушення (вибухи невизначеного походження) на Луганщині. Про це повідомляється у щоденному звіті Місії. Днем раніше зафіксовано відповідно 138 та 27 порушень.

19 квітня міжнародні спостерігачі побачили і сфотографували 12 РСЗВ БМ-21 «Град», які були розміщені в ОРДЛО з порушенням ліній відведення. Днем раніше СММ ОБСЄ виявила 42 танки Т-72 на полігоні поблизу Тернового, що за 57 км на схід від Донецька, які знаходилися за межами відведених місць зберігання озброєння і техніки. Також там розміщувалися 23 бойові броньовані машини.

У попередньому звіті повідомлялося про виявлення на окупованій частині Луганщини 22 невідведених «Градів»: 15 РСЗВ неподалік Хрустального (колишній Красний Луч), ще сім БМ-21 «Град» патруль СММ зафіксував на аеродромі поблизу Переможного.

P.S. Коли верстався номер, зі Сходу надійшло сумне повідомлення: «Сьогодні, 22 квітня, в районі проведення Операції об'єднаних сил, внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших підрозділів один військовослужбовець ЗС України отримав осколкове поранення, не сумісне з життям». Війна триває…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Субсидіантів «просіюватимуть» ретельніше
Читати
Призов резервістів — без мобілізації
Читати
Травень — час відпочивати. Але обережно
Читати
Невтішна статистика
Читати
Смертність від коронавірусу має знизитися
Читати
На морі без моря
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове