Архів
Вівторок,
20 квітня 2021 року

№ 29 (19877)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Сто днів до старту

Микола МОТОРНИЙ.

Олімпіада-2021. Світова спортивна спільнота продовжує активно готуватися до ХХХІІ Олімпійських ігор, які відбудуться влітку в Токіо. У столиці Японії розпочали зворотний відлік 100 днів до старту найголовніших спортивних змагань планети. З цієї нагоди в мерії японської столиці встановили фігури символічних істот заввишки 2,6 м, схожих на симпатичних тваринок, — талісмани Олімпійських та Паралімпійських ігор.

Перший названий Сомейті на честь цвітіння Сомейської вишні Йосіно. Другий — Мірайтова, що складається з двох японських ієрогліфів «майбутнє» та «вічність». Назва також співзвучна англійській фразі «такий могутній» (so mighty).

На сьогодні українські спортсмени вибороли 104 ліцензії для участі у змаганнях з академічного веслування, боксу, боротьби спортивної, веслування на байдарках і каное, у веслувальному слаломі, велоспорті (трек, шосе), гімнастиці художній, гімнастиці спортивній, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, плаванні артистичному, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрільбі стендовій, стрибках у воду, фехтуванні. Ліцензійний відбір у багатьох видах спорту ще триває й завершиться на початку липня.

Нагадаємо, що Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо мали відбутися торік, але через пандемію були перенесені і триватимуть з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

* * *

Прем’єр-ліга України. Сезон-2020-2021. Київське «Динамо» перемогло донецький «Шахтар» у 22-му турі Прем’єр-ліги України. Єдиний м’яч забив з пенальті на 34-й хвилині Карлос Де Пена. Ця перемога збільшила перевагу «Динамо» над гірниками до 10 очок.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чекати підвищення зарплати чи звільнення?
Читати
Не стратегічні, то й продамо
Читати
Які очільники, такі і результати
Читати
Але за мову боремось!
Читати
Святкувати по-особливому
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове