Архів
Вівторок,
20 квітня 2021 року

№ 29 (19877)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Київщина

Iнклюзія вже норма, а не виняток

Олег ГРИГОРЕНКО.

ОБЛАСТЬ стала лідером в Україні із запровадження інклюзивного навчання. Заклади, в яких можуть навчатися діти з особливими освітніми потребами, сьогодні є в усіх громадах Київщини. Йдеться про 1248 інклюзивних класів у школах і 319 інклюзивних груп у дитсадках. Нині їх відвідує 2 338 дітей. І нинішнього року, запевнили в ОДА, ця мережа в регіоні розширюватиметься. Зокрема, планується відкриття ще трьох закладів на території Боярської, Гірської та Гостомельської громад.

Вони боронили Україну

У БІЛІЙ Церкві в парку Слави на честь загиблих у зоні АТО/ООС військовослужбовців їхні побратими з громадської спілки «Бойове братерство України» разом із містянами, які добровільно долучилися, висадили червоні дуби та кущі спіреї Вангутта. Саджанці на таку добру справу надав постійний розсадник державного підприємства «Білоцерківський лісгосп». Хай усі рослини добре приживуться. Принаймні погода цьому сприяє.

Оновлено карту бомбосховищ

У КИЄВІ створено фонд захисних споруд цивільної оборони. Мета цього — укриття населення столиці від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного і військового характеру. До фонду зараховано спеціальні місця цивільного захисту, підземний простір метрополітену, підвальні приміщення житлових будинків, підземні паркінги та інші споруди підземного простору, які можуть бути тимчасово використані для прихистку населення. Керівники організацій і власники вищезгаданих споруд за необхідності мають забезпечити вільний доступ до них.

Водночас для зручності інформування населення Київська міська державна адміністрація відновила інтерактивну карту з адресами і коротким описом підземних сховищ, де громадяни можуть екстрено укритись. Між іншим, востаннє масово перевіряли та приводили до ладу бомбосховища в Києві у 2015 році. Тоді повідомляли, що в місті налічується 526 захисних споруд, з яких 299 — у комунальній власності.

Водний маршрут Дніпром

ОДРАЗУ 11 туристичних місцин регіону ввійдуть до національного проєкту «Водний маршрут Дніпром». Зокрема, в нього включено локації під такими назвами: Вишгородський історико-культурний заповідник; Київське море та набережна Вишгорода; Парк «Межигір’я»; Місця Трипільської культури (с. Трипілля); Місто 25 музеїв (м. Переяслав); Прип’ять та розвиток Чорнобильської зони; Парк «Київська Русь» (с. Копачів); м. Ржищів та місця сили; Парк Олександрія (м. Біла Церква); Гора Тотоха (Медвинська ОТГ); Шевченківські місця (м. Яготин). Основна мета проєкту — розкрити туристичний потенціал населених пунктів, розташованих на Дніпрі, залучити до цього місцеві органи влади та бізнес.

Дуже ласий шматок

У МИРОНІВСЬКОМУ районі тривають судові баталії за землі ландшафтного парку «Трахтемирів». Обласна прокуратура домагається повернення державі 8 га земель природно-заповідного фонду. За її інформацією, на підставі ряду наказів обласного управління Держгеокадастру за рахунок території регіонального ландшафтного парку під виглядом земель сільськогосподарського призначення у приватну власність громадян передано чотири земельні ділянки природно-заповідного фонду. Тоді як відповідно до вимог Земельного кодексу України повноваження розпоряджатися землями цієї категорії належать виключно до компетенції Кабміну.

Відлуння Голодомору

У БОРИСПІЛЬСЬКОМУ районі в ході копання фундаменту під зведення будинку робітники виявили групове поховання людей — кістки і черепи, котрі довго пролежали в землі. Власниця ділянки повідомила про знахідку поліцію. За оцінкою експертів, це останки шістьох підлітків 14-15 років. Які, найімовірніше, померли від голоду в 1932-1933 роках. У краї виявлено чимало таких братських могил людей, заморених голодом на щедрій землі сталінським режимом. Рештки перезахоронять на місцевому кладовищі. Тим часом на вказаній ділянці продовжують розкопки археологи.

Нелегальні сміттєзвалища

У РОЗПОРЯДЖЕННЯ Міністерства охорони довкілля надійшли космічні знімки із супутника, за результатами тематичної обробки яких виявлено 80 звалищ твердих побутових відходів, з яких лише 23 санкціоновані. Аби дізнатися кадастрові номери цих земельних ділянок та встановити їхніх власників або орендарів, Міндовкілля звернулося до Держгеокадастру. Матеріали передані Офісу генерального прокурора для відкриття кримінальних проваджень та проведення досудового розслідування.

У природоохоронному відомстві наголошують, що тепер завдяки співпраці Міндовкілля з Державним космічним агентством та Національним центром управління і випробувань космічних засобів стихійні сміттєзвалища, незаконні рубки лісу та видобуток корисних копалин, а також забудови узбереж водойм відслідковуються у тестовому режимі з допомогою аерокосмічної зйомки.

Хотів зробити «круте» фото

ТОГО дня група підлітків звично вирушила до Ірпінської набережної кататися на велосипедах. Під час прогулянки один із них вирішив зняти себе на свій мобільний телефон — сфотографуватися на залізничному мосту. Він виліз по його конструкції на висоту чотирьох метрів, де його уразило електрострумом. В результаті цього 14-річний хлопець знепритомнів та впав на колії. Звідти його вже рятували товариші, які відразу ж викликали «швидку допомогу».

Про надзвичайну подію з участю неповнолітнього відділ поліції №2 Бучанського районного управління повідомили медики, які діагностували у відчайдуха 35% опіків І-ІІ ступенів спини, а також перелом стегна.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чекати підвищення зарплати чи звільнення?
Читати
Не стратегічні, то й продамо
Читати
Які очільники, такі і результати
Читати
Але за мову боремось!
Читати
Святкувати по-особливому
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове