Архів
Вівторок,
20 квітня 2021 року

№ 29 (19877)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

Уважно перевіряйте продукти

Устина Гречанюк.

ВІД початку року Держпродспоживслужба провела 85 планових та 2908 позапланових перевірок. З обігу вилучено понад 31 тонну фальсифікованих харчів. Найбільше — молока та молочних продуктів: понад 6 тонн. Особливо люблять фальсифікувати масло. Найпоширеніші порушення — наявність жирів немолочного походження і невідповідність маркування. Також вилучено 4,7 тонни риби, 3,3 тонни м’яса птиці та понад 2 тонни м’яса і м’ясопродуктів. Було ухвалено 49 рішень про призупинення обігу харчів, правоохоронним органам передано 11 справ. Виписано штрафів на суму понад 1,6 мільйона гривень.

Знайомтесь: рокамболь

ФЕРМЕР Володимир Мережко з Баришівки, що на Київщині, п’ятий рік вирощує поки що екзотичний для наших країв рокамболь. «Можна сказати, що це цибуля-часник, — пояснює аграрій. — Як на мене, то більше в ньому від цибулі. Додаєш у засмажування і у все, що печеться, — букет запахів і смаків розкривається неймовірний. Люди раз покуштують і потім не можуть відмовитись. Стають «рокамболезалежними».

Першу головку цього овоча Володимир купив за 6,5 долара, коли гостював у друзів в американському штаті Флорида. Вдома розмножив її. На його думку, найкраще рокамболь підходить для вирощування на Півдні України: там кліматичні умови для нього ідеальні. Рокамболь на відміну від зимових сортів часнику чудово зберігається — аж до квітня. Врожайність у нього приблизно в три-чотири рази вища, ніж у традиційних сортів часнику. Вага кожної головки — від 250 до 450 грамів.

Наразі овоч майже не відомий вітчизняним споживачам, адже вирощують його в нас лише кілька фермерів. Тому й ціна кусається. Володимир Мережко хоче змінити ситуацію, всіляко популяризуючи рокамболь: бере участь у різноманітних аграрних виставках, ярмарках, розповідає про його переваги у соцмережі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чекати підвищення зарплати чи звільнення?
Читати
Не стратегічні, то й продамо
Читати
Які очільники, такі і результати
Читати
Але за мову боремось!
Читати
Святкувати по-особливому
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове