Архів
Вівторок,
20 квітня 2021 року

№ 29 (19877)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Знову загиблий

Михайло ВЕДМІДЬ.

У НЕДІЛЮ, 18 квітня, збройні формування РФ вкотре обстрілювали позиції українських захисників. Унаслідок ворожого вогню загинув боєць 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади старший солдат Давід Шартава. Ще один військовослужбовець дістав осколкове поранення. За інформацією РБК-Україна з посиланням на сайт «Новинарня», Давід (Дато) Шартава — грузин із Тбілісі. До лав ЗСУ вливсь у складі «Грузинського легіону»…

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації констатує, що у березні-квітні куратори ОРДЛО розгорнули чергову інформаційну кампанію задля дискредитації наших Збройних сил. Її метою є створення та поширення фейків про обстріли Об’єднаними силами населених пунктів на тимчасово окупованій території. «Ці інформаційні вкиди спрямовані на переконання місцевого населення у намірах української сторони найближчим часом розпочати воєнну операцію з деокупації тимчасово не підконтрольних територій Донецької та Луганської областей. Посиленням загальної картини підготовки до оборони служать кадри, на яких укріплюють міські споруди мішками з піском у Донецьку та інших тимчасово окупованих містах», — пояснюють у СЦКК.

Заступник командувача Об’єднаних сил генерал-майор Віктор Ганущак під час престуру для іноземних журналістів у районі проведення ООС сказав: «Надалі буде ескалація, будуть провокаційні обстріли… Це доводить снайперський вогонь, коли застосовуються спецпідрозділи РФ безпосередньо. Вони сюди заїжджають, відпрацьовують, і навіть іноді бойовики, які знаходяться в траншеях, не знають, що заходять специ і працюють окремо. Їхня задача — завдати втрат, щоб спровокувати вогонь у відповідь, і потім це використати в інформаційній площині, як їм це потрібно».

Заступник командувача зазначив, що Українська армія готова до всіх варіантів розвитку подій, «у тому числі і якщо противник піде в наступ».

Водночас він наголосив, що останнім часом російські ЗМІ розганяють серед населення тимчасово окупованих територій та на російських телеканалах істерію про начебто можливий наступ Об’єднаних сил. «Все це для того, аби серед людей посіяти паніку, ввести їх в оману», — висловив переконаність Ганущак.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чекати підвищення зарплати чи звільнення?
Читати
Не стратегічні, то й продамо
Читати
Які очільники, такі і результати
Читати
Але за мову боремось!
Читати
Святкувати по-особливому
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове