Архів
Вівторок,
20 квітня 2021 року

№ 29 (19877)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Хочете — вірте, хочете — ні

Валентина ЗУЙ,

терапевт.

Понад десять років тому американка Катрін Комстон, наводячи лад на горищі батьківської хати, знайшла зошит із нотатками своєї прабабусі, серед яких був рецепт диво-супу.

«Я ЗВАРИЛА суп, ретельно дотримуючись записів, — розповіла Катрін. — Страва виявилася досить смачною, діти їли із задоволенням. Яким же було моє здивування, коли незабаром вони стали краще вчитися».

Згідно з рекомендаціями прабабусі, диво-суп треба їсти лише раз на тиждень, найліпше — в середу, каже Катрін Комстон. Корисний він усім: і дітям, і дорослим. Через два місяці його споживання ефект підвищення розумових здібностей відчують і дорослі.

Диво-супом пані Комстон зацікавилися фахівці. «Поза сумнівом, складові супу і спосіб його приготування стимулюють вироблення деяких амінокислот в організмі, активізують роботу мозку», — такий висновок відомого лікаря-дієтолога Саймона Різа.

Складники супу такі: 250 г яловичини, дві ложки олії, дві ложки маку, одна велика цибулина, три середні картоплини, чотири ложки тертого гарбуза (свіжого чи консервованого), дві морквини, один лавровий листок, дві ложки нарізаної петрушки, три склянки води, сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування: олію розігріти на сковороді, шматочки яловичини обкачати в борошні і підрум’янити, обсмаживши на олії. Перекласти м’ясо в каструлю, а на сковороді спасерувати цибулю, поки вона не стане м’якою й золотистого кольору. Потім покласти її разом з олією в каструлю, додати води, нарізані картоплю, моркву, гарбуз, мак (його можна попередньо перетерти на кавомолці), лавровий листок, петрушку, сіль і перець. Готувати, помішуючи, на слабкому вогні 90 хвилин — не більше й не менше! Долити води, якщо вона дуже випарується, до зазначеного обсягу. Наприкінці варіння овочі розтерти виделкою.

Найголовніші інгредієнти — це мак і гарбуз, наголошує Катрін.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове