Архів
П’ятниця,
16 квітня 2021 року

№ 28 (19876)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Корупційна піраміда

В УКРАЇНІ зростає кількість правоохоронних, антикорупційних органів, але злодійства, корупції від цього не меншає. Головне, що всі добре знають, хто на чому і як наживається, але нікого не притягують до відповідальності. А тримається ця корупційна піраміда на виборцях, котрі слухають злочинних пустобрехів, беруть від них подарунки, а після виборів виникає прірва, бо то «вони», а то вже «ми», які нікому не потрібні.

Щоб наша держава стала успішною і багатою, треба привести до влади чесних патріотів України.

Олександр КЛИМЧУК.

м. Київ.

 

Всі тільки й лізуть до крісел, щоб нажитись, а не залишити добрий слід після себе: побудувати садочок, лікарню, школу тощо. Навпаки, все закривають і знищують, називаючи це оптимізацією. Поштове відділення в нас не працює. Ще за князя Радзивілла була зведена добротна лікарня для всіх місцевих. Нині вона стоїть пусткою, бо нема лікарів. У цей тяжкий час пандемії, коли чимало людей хворіє, у нас залишилась одна «швидка» на п’ять сіл. І нема до кого звернутися по допомогу. Вибори минули, а позитивного результату — нуль. Коли вийдемо зі скрути — невідомо бо до влади прийшли нездари.

Г. П. СТАВЕЦЬКА.

смт Олика

Ківерцівського району

Волинської області.

 

Радянська влада безжально грабувала та знищувала селян, і теперішня не має поваги до селянина-годувальника. Крім того, що за безцінь забирають вирощений урожай, то ще й зазіхнули на землю, на якій мешкали і завдяки якій виживали впродовж тисячоліть наші пращури. Проте земля не може бути товаром для продажу, бо є одночасно важливим державним і військовим стратегічним об’єктом, який гарантує продовольчу безпеку. В Конституції України землі надано статус неоціненного скарбу всього народу, яким може користуватися кожен громадянин України, але без права торгівлі ним. Тому запроваджувати в нас ринок землі можуть лише найзапекліші вороги Української держави і українського народу.

Володимир БЛИЗНЮК.

Барвінківський район

Харківської області.

 

Ринок землі потрібний, але цивілізований. Земля повинна належати народу в особі держави. В подальшому її слід передати місцевим територіальним громадам, які матимуть право купувати в держави і продавати, здавати в оренду землю місцевому населенню. Таким чином, ОТГ матимуть кошти на будівництво, скажімо, підприємств із переробки сільськогосподарської продукції. А це дасть змогу забезпечити населення роботою. Буде робота, то й молодь не тікатиме з сіл, а матиме можливість будувати власне житло, утворити сім’ю. І так села поступово розвиватимуться, а не вимиратимуть, як нині.

А. Г. ЛІСОВИЙ.

м. Умань Черкаської області.

 

І в страшному сні не могло привидітися, що шостий президент так невміло керуватиме державою. Як ішов на вибори, то обіцяв людям золоті гори, і вони повірили молодому чоловікові з начебто щирими помислами, а як сів у крісло, то уподібнився до своїх попередників, які останні жили з людей мотали. Почув якось, що нині діючий ще й на другий термін збирається балотуватися. Люди, дай вам Бог розуму і прозріння!

М. І. ПОЛІЩУК.

с. Новоживотів

Оратівського району

Вінницької області.

 

Можновладці роками обіцяють провести судову реформу, але, на жаль, так і не докладають зусиль, аби зробити суд чесним і справедливим. Десятиліттями мізкують, як би цю реформу провернути з більшою вигодою для себе. Іще мало! Живуть на всьому готовому, оплаченому, не встидаються нараховувати захмарні премії, попри те, що в країні йде війна, що більшість населення животіє на подачку, яка принижує їхню людську гідність.

Любов КОРЕЦЬКА.

с. Манжелія

Глобинського району

Полтавської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове