Архів
П’ятниця,
16 квітня 2021 року

№ 28 (19876)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Робітничі кадри — на вагу золота

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

ХМЕЛЬНИЧЧИНА — багатогалузевий регіон. Сьогодні у ньому на ринку праці не вистачає кваліфікованих робітничих кадрів, зокрема технічних спеціальностей: електромонтерів, слюсарів, токарів, зварників, будівельників тощо. Натомість ринок праці перенасичений юристами, економістами, бухгалтерами, соціальними працівниками.

Для того щоб популяризувати робітничі спеціальності й сприяти працевлаштуванню випускників, уже стало доброю традицією на базі профтехучилищ проводити фестиваль професій. Цього року у ВПУ №25 м. Хмельницького, наприклад, обрали найкращого електромонтера. У Хмельницькому професійному ліцеї виборювали перемогу електрозварники, змагалися за право називатися кращими кухарі та автослюсарі з Нетішина і Ярмолинців. Загалом до фестивалю долучилися 23 навчальні заклади.

Організатори заходу прагнуть об’єднати зусилля і зробити все можливе, аби зупинити відтік робітничих кадрів, яких і так бракує. Від цього виграє і бізнес, і навчальні заклади. Ось, скажімо, торік учні профтехучилищ з участю підприємців, освітян і представників центру зайнятості відвідали підприємства регіону, після чого було укладено 38 угод про працевлаштування випускників профтехучилищ. І цю роботу неодмінно потрібно продовжувати.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове