Архів
П’ятниця,
16 квітня 2021 року

№ 28 (19876)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Співоча родина

Віктор МАРУЩЕНКО.

Лубенський район

Полтавської області.

АНДРІЙ Андрійович Соколик із села Вишневе Новооржицької ОТГ, що на Полтавщині, — колишній десантник, має за плечима 23 стрибки з парашутом. Після служби своє подальше життя вирішив пов’язати з музикою та співом. І не дивно: з дідів-прадідів у родині Соколиків шанували і любили українську народну пісню. Грати на своєму першому музичному інструменті — гармошці — Андрійко навчився, щойно зміг тримати її в руках, а співати, як сам зізнається, ще раніше, ніж говорити.

— Пісня — це душа українського народу, з нею він і в радощах, і в горі, вона як коріння, генетичний код нашої нації, — таке визначення дав музикант і співак.

Нині він професійно грає на всіх музичних інструментах, керує духовим оркестром сільського будинку культури, працює музичним керівником у дошкільному навчальному закладі, виступає на концертних сценах, бере участь у різноманітних фестивалях, співпрацює з ансамблем кобзарів «Червона калина» та Остапівським будинком культури, де його дружина Світлана Володимирівна була директором. На жаль, вона дуже рано відійшла за межу. Проте чоловік, дякувати Богу, не опустив рук. Розраду дістає у піснях, у милих серцю спогадах, піклується про донечку Любу, котра, як і її батьки та діди, закохана в рідну пісню, музику і танці. «Вона моя гордість і надія, сенс мого життя», — зворушено каже чоловік.

Те, що дівчина талановита, впевнено йде до поставленої мети, красномовно свідчать її досягнення. Вона переможниця пісенних конкурсів, активно займається танцями, успішно навчається у Лубенській музичній школі по класу скрипки.

— Нині готуємося до чергового міжнародного фестивалю, — розповідає батько Андрій. — Головне, щоб карантин не перешкодив нашим планам. Певен, що Люба досягне значних висот у творчості й не раз прославить наш Посульський край, нашу чарівну Полтавщину.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове