Архів
Вівторок,
13 квітня 2021 року

№ 27 (19875)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Золота штанга Ірини Дехи

Микола МОТОРНИЙ.

Важка атлетика. На чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що відбувсь у Москві, українка Ірина Деха (на фото) виборола золоту нагороду у ваговій категорії до 76 кг. У центральному спортивному комплексі Росії пролунав Гімн України й було підняте синьо-жовте знамено! Харків’янка показала 113 кг у ривку, 135 кг у поштовху, а в сумі двоборства набрала 248 кг, ставши абсолютною чемпіонкою континенту.

Вперше Ірина здобула цей титул 2016 року. Деха — четверта українка, яка двічі підіймалася на найвищу сходинку п’єдесталу континентальної першості з важкої атлетики. Дворазовими чемпіонками Європи також були українки Ольга Коробка (2006—2008 роки, понад 75 кг), Наталія Троценко (2008-й, 2009 роки, до 53 кг) та Ірина Паратова (2013-й, 2015 роки, до 53 кг).

Фехтування. У столиці Єгипту Каїрі відбувся чемпіонат світу серед юніорів і кадетів. У командній рапірі збірна України (Аліна Полозюк, Ольга Сопіт, Крістіна Петрова та Катерина Буденко) боролися за бронзову нагороду проти румунської команди. Зустріч завершилася перемогою українок — 45:29.

«Синьо-жовті» вперше в історії виграли командну нагороду на юніорському чемпіонаті світу з фехтування у рапірі. На шляху до перемоги збірна України виграла у команд Бразилії (45:21) та Польщі (45:41), а у півфіналі українки поступилися росіянкам (37:45).

Це вже друга нагорода збірної України на цьогорічному чемпіонаті світу серед юніорів. Напередодні бронзовою призеркою стала шаблістка Валерія Проченко.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Харчуватися cтало дорожче
Читати
Стартувало пробне ЗНО
Читати
Новий раунд санкцій
Читати
У тюремному десятку
Читати
Зобов’язаний відшкодувати витрати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове