Архів
Вівторок,
13 квітня 2021 року

№ 27 (19875)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

Комбінати — з молотка

Тетяна МАРИНКО.

ІМОВІРНО, надихнувшись прикладом приватизації спиртозаводів, які інвестори хутко розмітають, Фонд держмайна оголосив кампанію з роздержавлення семи хлібокомбінатів. Загальна потужність зберігання зерна — 634 тис. тонн (близько 1% потужності всіх елеваторів). Згідно з повідомленням, чотири комбінати працюючі: Новопокровський (Харківщина), Неполоковецький (Буковина), Дунаєвецький (Хмельниччина), Радивилівський (Рівненщина). Решта три не працюють, їхнє майно заарештоване (Полтавський, Івано-Франківський та Ніжинський). Голова фонду Д. Сенниченко пояснив, що, за інформацією СБУ, в 2018-2019 роках у всі сім комбінатів не вкладали достатньо інвестицій, тож вони доведені до банкрутства, на них «висять» багато крадіжок, кримінальні провадження і значні борги. Найпроблемніші об’єкти виставлять на аукціони останніми. Фонд держмайна сподівається, що приватні власники наведуть там порядок. Що ж, побачимо.

Священник-сировар

ЗА КОШТИ благодійного фонду «Милосердний самарянин» та грант уряду Люксембургу священник із села Підгір’я, що в Золочівському районі, о. Михайло Сукмановський організував будівництво ферми та сироварні. Нині на фермі понад 30 тварин: альпаки, кози та вівці… Тут виготовляють більш як десяток видів сиру. Серед них — добірні сорти із синьою, зеленою пліснявою... На сироварні є спеціальні холодильні камери, необхідні для твердих сирів, та найголовніше — пастеризатор.

Окрім того, поруч звели будинок, який стане навчально-реабілітаційним центром для дітей, молоді з інвалідністю, де вони опановуватимуть мистецтво сироваріння, ази садівництва, працюватимуть і соціалізовуватимуться.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Харчуватися cтало дорожче
Читати
Стартувало пробне ЗНО
Читати
Новий раунд санкцій
Читати
У тюремному десятку
Читати
Зобов’язаний відшкодувати витрати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове