Архів
Вівторок,
13 квітня 2021 року

№ 27 (19875)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Нагнітають істерію

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ на Донбасі залишається напруженою. Втім, не тільки на сході країни, а й на півночі та півдні, де Росія останнім часом нарощує війська поблизу державного кордону України. Також зросла кількість випадків порушення перемир’я з боку збройних формувань РФ, внаслідок чого від початку року загинуло 26 українських захисників.

Розкручувала російська пропаганда істерію і на регіональному рівні. У Міноборони України з посиланням на інформацію Головного управління розвідки (ГУР) повідомили: «Росія нарощує гібридну агресію проти України, комбінуючи силові і пропагандистські форми та методи для реалізації своїх загарбницьких цілей. Зокрема, цього тижня агресором інтенсивно поширювалися відеоматеріали про рух російських ешелонів із військовою технікою у бік кордонів з Україною, демонструвалися прольоти російських бойових гелікоптерів і літаків та їх готовність до негайного застосування».

У такий спосіб, пояснюють у Міноборони, Росія спеціально провокувала загострення регіональної обстановки, щоб подивитися на реакцію України та її партнерів для оцінки готовності спільно протистояти російській збройній агресії.

Крім того, маріонеткові окупаційні адміністрації наполегливо «рекомендували» мешканцям тимчасово окупованих територій тримати всі документи при собі на випадок стрімкого загострення ситуації з вини України. Поширювалися чутки про нібито планування евакуації літніх осіб, жінок та неповнолітніх дітей на територію Ростовської області РФ.

З огляду на новий виток російської агресії проти України загострення на фронті неминуче. Принаймні так уважає речник Тристоронньої контактної групи, радник з інформаційної політики глави української делегації у ТКГ Олексій Арестович: «Моя оцінка особиста… співпадає з оцінкою нашого ГУР… що буде загострення на фронті. Воно фактично неминуче. І можуть бути спроби просунутися далі в глиб території України. Регіональної війни або нападу з півночі, з півдня і з кримського напрямку не передбачається».

На його думку, загострення на кримському напрямку малоймовірне, «зокрема через те, що Захід однозначно дав зрозуміти, що Україна не залишиться сама, без військової допомоги, і розмір цієї допомоги може не обрадувати кремлівський режим».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Харчуватися cтало дорожче
Читати
Стартувало пробне ЗНО
Читати
Новий раунд санкцій
Читати
У тюремному десятку
Читати
Зобов’язаний відшкодувати витрати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове