Архів
Вівторок,
13 квітня 2021 року

№ 27 (19875)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Андрій Новак,  голова Комітету економістів України.

Як і скільки відновлюватиметься українська економіка після карантину, великою мірою залежить від антикризових заходів уряду. Проте його дії прямо протилежні тому, що робить керівництво інших держав.

Більшість країн світу надали всім громадянам, незалежно від віку, статі й статусу, фінансову підтримку — зазвичай на рівні двомісячної середньої зарплати в країні. Натомість в Україні невелика кількість пенсіонерів отримала 500 гривень, а дуже обмеженому колу підприємців була сплачена одноразова допомога в розмірі 8 тисяч гривень. І це за майже рік від початку карантину і обмежень! Вважати це вагомою підтримкою неможливо — це, радше, насмішка.

Також майже всі європейські уряди скоротили витрати на утримання державного апарату та зменшили собі зарплати. Наприклад, це зробили і прем’єр-міністр Великобританії, і президент Франції по всій державній вертикалі. А в Україні в бюджеті-2021 витрати на утримання різних державних органів порівняно з 2020 роком зросли на 15-75%!

Тобто відсутність ініціатив щодо антикризових заходів в Україні пояснюється не браком коштів, а відсутністю бажання у влади їх робити. Бо, як бачимо, для чиновницького апарату гроші в бюджеті є завжди, а для громадян і підприємців — нема.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Харчуватися cтало дорожче
Читати
Стартувало пробне ЗНО
Читати
Новий раунд санкцій
Читати
У тюремному десятку
Читати
Зобов’язаний відшкодувати витрати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове