Архів
П’ятниця,
9 квітня 2021 року

№ 26 (19874)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Мій батько мешкає сам у приватному будинку. Отримує субсидію, але вона не покриває витрат на комунальні послуги, і він щомісяця мусить віддавати майже всю пенсію. Хоча читала, що має платити всього 15 відсотків од доходу. Чи правильно йому нарахували субсидію?»

АННА ОЛЕЙНИКОВА.

м. Миколаїв.

 

НА запитання читачки відповідає директор Департаменту адміністрування програм соціальної підтримки Нацсоцслужби України Ольга Петрівна ДЕЙНЕГА:

— Субсидії призначаються в розмірі різниці між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів користування послугами та обсягом обов’язкового відсотка платежу.

Останній залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу сім’ї та визначається індивідуально за єдиною формулою: середньомісячний дохід у розрахунку на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму (з 01.01.2021 становить 2189 грн.) на одну особу в розрахунку на місяць. Отриманий результат ділиться на два, а потім множиться на 15 відсотків. Що менші доходи, то меншим є відсоток обов’язкового платежу.

Щодо соціальної норми житла для надання субсидії на одну особу, то її розмір становить 48,87 кв. м.

Якщо непрацездатна особа забезпечена площею будинку, що перевищує 48,87 кв. м, то їй може бути призначено субсидію на понаднормову площу житла, яка становить 63,53 кв. м, але не більше наявної площі житла.

У разі використання комунальних послуг понад соціальну норму громадяни їх сплачують у повному обсязі самостійно.


 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове