Архів
П’ятниця,
9 квітня 2021 року

№ 26 (19874)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Рецепт здоров’я — добро і позитив

Наталія СТІНА.

Запорізька область.

НАТАЛЯ Волкова працює фельдшером-лаборантом у Розумівській амбулаторії загальної практики сімейної медицини Долинського центру ПМСД, що у Запорізькому районі. У неї 14 років досвіду роботи медичною сестрою. Добрим гартом стала робота у військовому шпиталі, хороший вишкіл дістала у Запорізькій 9-й клінічній міській лікарні. А торік влаштувалась у Розумівську амбулаторію — ближче до своєї домівки в селі Біленьке, де мешкають із чоловіком.

Наталя швидко освоїлася на новому місці, все їй тут подобається: колектив, сама амбулаторія, оснащена за сприяння місцевої влади новітнім медичним обладнанням. А найбільше — щирі сільські люди, які в такий складний час особливо потребують допомоги фахівця. Вони вже пересвідчились, як молода фельдшерка любить свою роботу, яка вона уважна та чуйна.

Через пандемію робота сільського медика стала дуже напруженою і складною. Щодня кількість хворих збільшується. Наталі доводиться робити десятки аналізів, аби безпомильно поставити діагноз. Нерідко — працювати з ризиком для власного здоров’я, адже виїздить у складі мобільної бригади до пацієнтів з підозрою на коронавірус проводити тестування. Чимало селян хворіють на пневмонію, мають десятки інших проблем зі здоров’ям. Інші, наслухавшись про хвороби з телевізора, накручують себе до стресового стану. Тут уже найперші ліки — добро і позитив, підбадьорлива спокійна розмова з пацієнтом, яка вселяє певність, що людина неодмінно подолає недугу і все минеться.

Навантаження, звісно, неймовірне. Проте Наталя вважає, що не має права на людях показувати, як їй важко, і того ж просить од колег. Навпаки, йде до односельців із добрим словом, усмішкою. Такий особливий у неї рецепт здоров’я.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове