Архів
Вівторок,
6 квітня 2021 року

№ 25 (19873)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

«Золото» українських важкоатлеток

Микола МОТОРНИЙ.

Важка атлетика. Збірна України з цього виду спорту здобула перше «золото» на чемпіонаті Європи, який проходить у Москві. У ваговій категорії до 55 кілограмів найкращою була 21-річна Каміла Конотоп із Харкова. Результат українки буде зарахований в олімпійській кваліфікації. Каміла дебютувала на дорослому Євро-2021 і стала найкращою у своїй категорії як у ривку, так і в поштовху. Відповідно перемогла і за сумою двоборства.

У ривку Каміла показала максимальний результат 95 кіло-грамів (на п’ять більше, ніж у найближчої переслідувачки). А в поштовху — 113 кілограмів (+1 від другого місця). Результат Каміли Конотоп за сумою двоборства — 208 кілограмів, що на 8 кілограмів більше, ніж у срібної призерки.

Для жіночої української важкої атлетики це перше «золото» з 2016 року, коли чемпіонкою Європи стала Ірина Деха (вага до 75 кг). Нагадаємо, Каміла Конотоп — триразова призерка Євро серед юніорів — «бронза» 2016 року (53 кг), «срібло» 2018-го (53 кг), «золото» 2019-го (55 кг), дворазова призерка дорослих етапів Кубка світу — «срібло» у Досі-2019 та Римі-2020. Крім того, харків’янка двічі змагалася на дорослому чемпіонаті світу: 27-ме місце у 2018 році та 16-те у 2019-му.

В активі України — дві медалі після двох змагальних днів. Крім «золота» Конотоп, нагороду здобув Дмитро Вороновський — «бронза», вага до 55 кілограмів (чоловіки). Якщо рахувати окремо результати у ривку та поштовху, то маємо шість нагород — три «золота» (всі — Конотоп) і три «бронзи» (дві Вороновського, а також одна в Ангеліни Ломачинської — до 48 кг).

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кому дістанеться підвищення
Читати
«Пільговому» газу кінець
Читати
Перший приватизаційний мільярд
Читати
Лідери аж ніяк не аграрії
Читати
Не жити, а виживати
Читати
Дали відкоша
Читати
Прогнози похмурі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове