Архів
П’ятниця,
2 квітня 2021 року

№ 24 (19872)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Забуттю не підлягає

Остання шана

Олександр ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

м. Одеса.

Влада Одеси вирішила екс-гумувати і перепоховати останки жертв комуністичного терору, які нині покояться на пустирищі, що поблизу 6-го кілометра Овідіопольського шосе.

ВИКОНКОМ міськради, керуючись відповідним зверненням Українського інституту національної пам’яті, запропонував громадським організаціям, котрі мають право проводити дослідницькі роботи, визначити місця поховань. «Ми організуємо всебічну дослідницьку роботу цієї території. Вона буде виконуватися відкрито, встановимо вебкамеру, — йдеться у повідомленні міськради. — Покажемо всій Україні та Європі наше ставлення до історії і тих людей, які були ні за що знищені, вбиті, по-варварськи розстріляні. Це наш борг перед тими поколіннями».

Нещодавно на ділянці колишнього спецоб’єкта НКВС почалася георадарна розвідка, яку ініціював одеський краєзнавець Олександр Бабич. Дослідники незабаром повинні отримати розшифровки, які дадуть змогу встановити місця, де є розстрільні рови і останки репресованих.

Нагадаємо, що під час пошукових робіт 2008 року там виявили останки 1086 розстріляних. Історики вважають, що на пустирі поховано від 5 до 20 тисяч жертв «великого терору».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Викрутили руки
Читати
Пташиний Армагеддон
Читати
Доточили з поли рукави
Читати
Строковиків поменшає
Читати
Роздадуть по 8 тисяч
Читати
Смертельний антирекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове