Архів
П’ятниця,
2 квітня 2021 року

№ 24 (19872)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Свідома ескалація

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПІСЛЯ того, як 26 березня внаслідок ворожого обстрілу загинули четверо українських захисників і ще двоє були поранені, наступні п’ять днів, незважаючи на 5-11 обстрілів щодоби, минули для Об’єднаних сил без утрат. Так само, як і попередні п’ять днів. Утім, така «тиша» не дуже тішить, адже загалом за березень Україна втратила дев’ятьох своїх героїв, ще 17 оборонців рідної землі зазнали поранень…

У середу, 31 березня, українська делегація у ТКГ запропонувала забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню. Цю пропозицію підтримали спецпредставник глави ОБСЄ Гайді Ґрау та координатор підгрупи з безпеки глава СММ ОБСЄ посол Халіт Чевік.

Російська делегація заявила, що угода про «режим тиші» існує ще з літа минулого року, тому потреби в його продовженні Москва не бачить.

На думку ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна, така позиція вигідна Путіну: «Він хоче торгувати цим питанням із новою американською адміністрацією». Тому ескалація на Сході України є свідомою, вважає колишній міністр.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Викрутили руки
Читати
Пташиний Армагеддон
Читати
Доточили з поли рукави
Читати
Строковиків поменшає
Читати
Роздадуть по 8 тисяч
Читати
Смертельний антирекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове