Архів
П’ятниця,
2 квітня 2021 року

№ 24 (19872)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Точка зору

Шлях до зрадницького продажу української землі

Віктор Шишкін, суддя Конституційного Суду України у відставці, перший Генеральний прокурор незалежної України.

ПРЕЗИДЕНТ Зеленський уперто йде до своєї мети — ліквідації Конституційного Суду України як останнього органу легального спротиву його злочинній політиці щодо продажу природно-територіальної основи Українства — Української ЗЕМЛІ. За всієї моєї ідеологічної і політичної упередженості щодо суддів КСУ О. Тупицького та О. Касмініна, які були призначені на ці посади президентом-зрадником Януковичем, я вважаю, що указ Зеленського №124/2021 від 27 березня 2021 року про скасування їхнього призначення на посади є не лише антиконституційним, а й юридично шкідливим для подальшого існування правової системи України, яку він, Зеленський, руйнує як правову основу нашої державності, перетворюючи державний устрій у не правовий і недемократичний. У нас не абсолютна монархія періоду раннього середньовіччя. В нас парламентська республіка, в якій основою для діяльності всіх носіїв політичної влади є Конституція України!

Згідно з нею всі органи державної влади, їх посадові особи зобов’язані діяти тільки на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією та законами України (частина 2-га статті 19-ї). Додатково звертаю увагу — ЗОБОВ’ЯЗАНІ, а не можуть, тобто має місце імператив, прямий примус до відповідної поведінки. Крім того, відповідно до приписів статті 106-ї Конституції України Президент України має лише ті повноваження, які йому безпосередньо визначені Конституцією, що підтверджено додатково кількома рішеннями Конституційного Суду України всіх трьох скликань. Основний Закон не містить такого повноваження у Президента України, як скасування указу будь-якого президента, навіть свого. Така конструкція поведінки вберігає від нормативного хаосу і правової невпевненості.

Укази, які видає Президент України, поділяються на дві групи:

• нормативно-правового спрямування, тобто ті, якими унормовуються певні правовідносини шляхом встановлення регулятивних і зобов’язальних норм;

• індивідуального спрямування, тобто ті, які стосуються статусу конкретної персони — про: призначення на посаду, нагородження, присвоєння звання (війсь-кового, спеціального…) тощо.

Напряму Президент указів не скасовує. Якщо виникає потреба в новому регулюванні правовідносин і у зміні регулятивних норм, то вже є усталена юридично-технологічна конструкція — указом вносяться зміни у старий указ або видається зовсім новий указ з установленням нових норм, а попередній указ визнається таким, що втратив чинність. Аналогічна практика і з законами, які приймає Верховна Рада України. Укази індивідуального спрямування взагалі не скасовуються. Вони можуть бути визнані судами неконституційними або незаконними. Навіть у випадках засудження особи, яка має, наприклад, вище війсь-кове чи спеціальне звання, яке присвоїв Президент, то суд вироком позбавляє засуджену особу такого звання на основі норм Кримінального кодексу України.

Указ Президента В. Зеленського № 124/2021 від 27 березня 2021 року є завуальованим звільненням суддів Конституційного Суду України. Тим часом порядок і підстави для цього визначено статтею 149-1 Конституції України, а нічим іншим.

Президенте, не треба займатися маніпулятивною псевдотворчістю, це не 95-й квартал. Ваш обов’язок займатися ФРОНТОМ, і не розчищайте собі шлях для зрадницького продажу Української ЗЕМЛІ, бо за це можете сісти на лаву підсудних разом із вашою зграєю у парламенті.

Вважаю, що громадянин Зеленський вже є порушником приписів Конституції України, що відображені в Указі №124/2021 від 27 березня 2021 року і які належить кваліфікувати відповідно до норм Кримінального кодексу України: стаття 376-та (втручання у діяльність судових органів); стаття 356-та (самоправство); стаття 364-та (зловживання владою або службовим становищем); стаття 362-2 (зловживання впливом).

Судді Конституційного Суду України мають визнати неконституційним цей Указ, бо завтра до влади прийдуть інші політичні сили і по прокладеному шляху (прецедент) поскасовують укази Зеленського про призначення, а маніпулятивно вигадати підстави для цього через юридичні викрутаси можна будь-коли.

Лише УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД є НОСІЄМ СУВЕРЕНІТЕТУ (частина 2-га статті 5-ї Конституції України) і лише він може врятувати себе і Україну від хаосу і пітьми, в яку нас поступово та вперто втягує антинародна влада.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Викрутили руки
Читати
Пташиний Армагеддон
Читати
Доточили з поли рукави
Читати
Строковиків поменшає
Читати
Роздадуть по 8 тисяч
Читати
Смертельний антирекорд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове