Архів
П’ятниця,
2 квітня 2021 року

№ 24 (19872)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Небайдужі і талановиті земляки

Ніна КРАВЧУК-ОВЧАРУК.

с. Куманівці
 Хмільницького району

Вінницької області.

У КОЖНОМУ населеному пункті є небайдужі талановиті люди, які захоплюються історією рідного краю, збирають факти, ведуть літопис свого села чи міста. Але все припадало б пилом, якби не соціальний проєкт «Тисяча книг про тисячу сіл». Гарну, корисну справу задумав голова Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України Вадим Вітковський.

Із 2013 року в серії спершу «Село і люди», а тепер «Моя Вінниччина» вийшло друком майже 70 книжок. Щороку відбувається фестиваль-презентація подільських громад «Відродимо село — розквітне Україна». Громада нашого села Куманівці була серед перших його учасників.

Хочеться, аби справа вінничан стала загальноукраїнською, бо в кожному найвіддаленішому, найменшому селі чи хутірці жили люди, які любили Батьківщину, рідне село, раділи і страждали, і в будь-якому разі залишили добрий слід на землі.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

Ольга ОСИПЕНКО.

с. Мліїв Черкаського району

Черкаської області.

МОЖНА чимало написати про життєвий, людський авторитет Галини Олександрівни Артеменко. У неї все це було у величезному обмірі. І залишається. Підкреслю лише такий промовистий факт: 24 роки ця скромна і мудра жінка очолювала жіночу раду району і відвідала не раз всі села Городищенського району. Побувала в багатьох неблагополучних сім’ях, де для кожного знайшла своє переконливе слово, щоб допомогти жінці-матері, чоловікові, родині, дітям.

Життя Галини Олександрівни невіддільне від її чоловіка Миколи Михайловича — доктора економічних наук, академіка, лауреата Державної премії імені Т. Шевченка. Галина Олександрівна завше підтримувала чоловіка й допомагала йому в усіх добрих справах. Вона стала його надійною життєвою опорою, помічницею, порадницею, справжньою Берегинею родини.

Нинішньої весни Галині Олександрівні Артеменко зозуля накувала 95 років. І з нагоди цієї значущої дати хочеться побажати їй доброго здоров’я, душевного спокою та людського тепла від сущих на землі.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове