Архів
Вівторок,
30 березня 2021 року

№ 23 (19871)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень
  Версія для друку          На головну

Не ігноруйте маски

Підготувала

Маргарита СИТНИК.

Коронавірус наступає: минулого четверга було зафіксовано антирекорд — 18 132 українці отримали діагноз COVID-19. Дедалі більше регіонів потрапляють у «червону» зону.

АБИ СТРИМАТИ хвилю, уряд ухвалив постанову про заборону громадянам перебувати на таких територіях (станом на п’ятницю у переліку «червоних» значилися Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська, Чернівецька області) в місцях загального користування без захисних маски або респіратора (у тому числі зроблених власноруч). За це порушення передбачено штраф — 170 грн, який виписується на місці. Якщо відсутність маски буде зафіксована в громадському транспорті або державній установі, то складатиметься протокол, за яким може бути стягнутий штраф у сумі 17 тисяч гривень.

Утім, гарячим головам, які, можливо, захочуть охрестити такі заходи як репресії та здирництво, варто охолонути. Адже у поліції запевнили, що не планують миттєво виписувати штраф за відсутність маски — насамперед сподіваються на свідомість та здоровий глузд українців, найкращим стимулом для яких є коронавірусна статистика. Коли поліцейські бачитимуть людей без масок, наприклад, скупчення у парку без дотримання соціальної дистанції, то зроблять попередження і проведуть роз’яснювальну бесіду. Штрафуватимуть тільки тоді, коли людина ігноруватиме всі аргументи і відмовиться надіти маску.

Багатьох цікавить, чи можна гуляти на природі без маски. Як пояснили у МОЗ, носити засіб індивідуального захисту обов’язково у випадках, коли неможливо дотриматися соціальної дистанції. Тобто якщо людина гуляє в парку на самоті, то це можна робити з відкритим обличчям.

Залишається додати, що карантинних правил варто дотримуватись — це допоможе зберегти здоров’я, нерви та гроші.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ціни різні
Читати
Хвали мене, губонько, бо тебе роздеру
Читати
Які ж вибори без резонансу
Читати
Чи дочекаються гірники заробленого?
Читати
Компенсація зросте
Читати
Телефонні мінери не вгамовуються
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове