Архів
П’ятниця,
26 березня 2021 року

№ 22 (19870)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Пригода

Хотів скоротити шлях

Микола МОСКАЛЕНКО.

Про 19-річного жителя села Країв Острозького району, що на Рівненщині, тепер кажуть: народився у сорочці. Ще б пак, вижив після удару струмом 27 тисяч вольт.

…ДО ПОЛІЦІЇ надійшло повідомлення, що на залізничному переїзді села Оженин чоловік виліз на дах вантажного вагона і зачепився за лінії електропередачі. Тепер він лежить на залізничному полотні, між рядами вагонів, за словами свідка, «геть обгорілий і бездиханний».

На місце події оперативно прибули «швидка» та працівники групи реагування патрульної поліції міста Острог. Вони виявили на землі молодика з ознаками життя, на якому вже дотлівали рештки одягу.

Поліцейські з’ясували, що потерпілий разом із сестрою і товаришем вирушив у гості зі свого села Країв у сусіднє Оженин. Шлях до нього пролягає через залізничні колії. До облаштованого пішохідного переходу треба було дати добрий гак пішки, тож компанія вирішила скоротити шлях. Але дорогу їй перепинив вантажний потяг, який стояв на колії. Не довго думаючи, двоє відчайдухів пролізли під вагоном, а третій вирішив перебратись на протилежний бік не низом, а зверху. Коли парубок уже видерся на дах вагона і наблизився до кабелю ближче як на метр, його вдарило струмом напругою близько 27 тисяч вольт — отримав опік «вольтовою дугою». На ньому миттю спалахнув одяг…

Непритомного, із порушеннями серцебиття та дихання, із опіками понад 70% поверхні тіла і внутрішніх органів, «швидка» доправила хлопця у реанімаційне опікове відділення Острозької центральної районної лікарні, де почалася боротьба за його життя.

Коли стан потерпілого вдалося стабілізувати, медики сказали: це просто диво, що взагалі вижив. Адже вже більш ніж 1000-вольтна напруга струму зазвичай є смертельною. Що вже казати про набагато потужніший удар струмом. Такі дивовижні порятунки хоча й дуже рідкісні, але бувають. Це залежить від вологості повітря (його електропровідності), віку, стану здоров’я і навіть зросту людини.

Тим часом односельці Віктора (так його звати) збирають гроші, аби допомогти родині його виходити. У цій сім’ї п’ятеро дітей, мати-вдова. А попереду в хлопця ще довгі місяці вартісного лікування.

Наразі правоохоронці проводять розслідування — встановлюють обставини інциденту. Втім, потерпілий визнає: він сам винний. Хлопець закликає інших не повторювати його помилок.

На жаль, подібний випадок не є поодиноким. Залізничники кажуть: через небажання йти облаштованими переходами схожі трагедії трапляються по всій Україні. Проте аж ніяк не кожному з таких відчайдухів щастить, як Вікторові, «народитись у сорочці».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Падіння прискорюється
Читати
Добре бути оптимістом
Читати
Щедрою санкційною рукою
Читати
Попри кризу ще тримаються
Читати
Відсторонення законне
Читати
Врятували в метро
Читати
Цифровий лікнеп
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове