Архів
П’ятниця,
26 березня 2021 року

№ 22 (19870)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • З приводу

У Росії не сподобалось

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Під час поїздки на передову доля звела мене із контррозвідником СБУ. Коли мова зайшла про те, що багато громадян нарікають, мовляв, спецслужби не стільки захищають державу, скільки працюють собі на кишеню, молодий чоловік образився — вони контррозвідка, піклуються про безпеку держави. А за це, однак, багато не платять.

А Й СПРАВДІ, за ті три поїздки мені випало кілька разів чути про роботу наших контррозвідників, а саме затримання диверсантів з того боку, тобто з окупованих територій, припинення незаконного перетину кордону людиною, яка працювала на російські спецслужби. Не раз вони клали край ворожій діяльності й у глибокому тилу — при намаганні передати секретну технічну документацію, зборі даних для ворога. Те, що відомо, — напевне, пів відсотка того, що відбувається.

Із останніх подій — затримання на Харківщині контррозвідкою СБУ бойовика «ЛНР». За словами представника спецслужби полковника Владислава Абдули, оперативники встановили, що громадянин України із власної ініціативи розпочав співробітництво з російсько-терористичними військами, які окупували частину території Донбасу. У складі так званого «народного ополчения Донбасса» він залякував мирне населення тимчасово окупованої Луганщини, а також брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України та інших наших військових формувань.

Унаслідок однієї з атак на позиції українських військових бойовик зазнав поранення, пройшов лікування на території країни-агресора. Та залишитись у Росії не схотів, тим паче, що відбув там короткий термін ув’язнення за розповсюдження наркотиків. Тож повернувся в Україну, думаючи, що відповідати за «бойове минуле» не доведеться. В ході проведення обшуку за місцем мешкання зловмисника у передмісті Харкова було виявлено та вилучено бойові гранати РГД-5 та РГО із запалами.

Тривають слідчо-оперативні дії для з’ясування можливих розвідувальних чи підривних спрямувань бойовика. Операція із викриття і припинення протиправної діяльності проводилась під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Падіння прискорюється
Читати
Добре бути оптимістом
Читати
Щедрою санкційною рукою
Читати
Попри кризу ще тримаються
Читати
Відсторонення законне
Читати
Врятували в метро
Читати
Цифровий лікнеп
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове