Архів
П’ятниця,
26 березня 2021 року

№ 22 (19870)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Чи буде встановлена істина?

Маргарита СИТНИК.

25 березня минуло 22 роки відтоді, як загинув В’ячеслав Чорновіл. Авто, в якому він їхав, зіштовхнулось із КАМАЗом на трасі Бориспіль — Золотоноша. В МВС до трагічної річниці повідомили громадськість про результати експертизи поновленого 2014 року розслідування.

В. ЧОРНОВІЛ був відомим опозиційним політиком, а політичне життя країни на той час (утім, як і завжди) складалося напружено. Його раптова загибель напередодні президентських виборів сколихнула суспільство, породила багато запитань. Представники Народного руху України відразу назвали трагедію політичним убивством, і такої ж думки дійшли багато громадян. Розслідування було складним і тривало до 21 січня 2014-го: того дня Бориспільський міжрайонний суд закрив справу. Мотивував це тим, що до загибелі політика призвела аварія, і термін дії покарання за цією справою становить 10 років, які вже минули (хоча 2013 року ексдепутат Г. Омельченко підтвердив у суді факт існування касети з інформацією про планування співробітниками Міністерства внутрішніх справ убивства В. Чорновола).

Але вже у квітні того року, коли влада змінилася, провадження поновили. У січні 2017-го було призначено комплексну експертизу. Вона, як повідомили в МВС, тривала два роки, і в підсумку встановлено, що ушкодження, яких зазнав В. Чорновіл, сталися внаслідок зіткнення автомобіля з перешкодою (удар масивним тупим предметом, яким могли бути деталі кузова). Підтвердження теорії, що політика добивали кастетом уже після ДТП, не знайдено, хоча цю версію повністю не виключили.

Нині триває досудове розслідування в кримінальному провадженні. Допитують судових експертів, які робили експертизи. В МВС наголосили, що «всі зацікавлені у тому, аби істина в цій справі була встановлена».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Падіння прискорюється
Читати
Добре бути оптимістом
Читати
Щедрою санкційною рукою
Читати
Попри кризу ще тримаються
Читати
Відсторонення законне
Читати
Врятували в метро
Читати
Цифровий лікнеп
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове