Архів
П’ятниця,
26 березня 2021 року

№ 22 (19870)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Назустріч людям

ЧЕРЕЗ поширення коронавірусу та запровадження карантинних обмежень багато селян не в змозі добратись у район, щоб вирішити такі важливі для їхніх родин питання, як отримання соціальної допомоги, субсидії тощо. Тому голова Дунаєвецької міської об’єднаної територіальної громади Веліна Владиславівна Заяць зініціювала роботу мобільного ЦНАПУ. Відтак люди дістали змогу подати документи в Центр надання адміністративних послуг просто в пересувному автомобілі, не виїжджаючи із села і не витрачаючи час та кошти на проїзд. За таку послугу мешканці громади дякують своєму голові.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

У нашому краї побачив світ краєзнавчий альманах «Верхньодніпровські обрії», укладачем і «хрещеним батьком» якого став Петро Чегорка. Це видання покликане донести до широкого загалу відомості про малу батьківщину, зародити в душах паростки патріотизму.

Цікавим є і авторський склад альманаху. Серед цих людей, зокрема, краєзнавець-аматор, доброволець батальйону «Січеслав», котрий від 2015 року і донині проходить службу в полку «Дніпро-1» Віктор Дідик; відомий на Дніпропетровщині журналіст, котрий довгі роки професійно займається краєзнавством, Микола Чабан; керівник дитячої телестудії «Ракурс», авторка кількох краєзнавчих книжок і документальних фільмів Галина Солдатенко, що багато часу присвятила вивченню життєвих шляхів рідної сестри видатного дослідника Придніпровського краю мецената Олександра Поля і нащадків дворянського роду Корбе; економіст за фахом Альона Артеменко, яка зацікавилась історією фотографії повітового Верхньодніпровська, та інші.

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

Дніпропетровська область.

 

Ім’я лікаря Григорія Павловича Ратушняка добре відоме жителям селища Любашівка. На його рахунку не одне врятоване життя. А ще він за підтримки тутешніх фермерів, підприємців та місцевої влади допоміг організувати у селі Зеленогірське роботу будинку престарілих. Для людей, які опинилися тут із різних причин, робиться все, аби вони почувались як у колі рідної сім’ї. До них часто навідуються з концертами учні Зеленогірської та Троїцької шкіл. Привозять подарунки, вітають бабусь і дідусів зі святами, днем народження. Це має також велике виховне значення для юного покоління.

Крім того, Григорій Павлович на прохання мешканців сіл, хуторів району придбав прилад для вимірювання аналізів, у ФАПах допоміг із ремонтами. Не залишаються осторонь добрих справ і депутати району, області, бізнесмени. Закуповують усе необхідне для лікування пацієнтів, засоби індивідуального захисту для медпрацівників. Велика подяка від усіх жителів нашого району людям у білих халатах, які в цей непростий час пандемії несуть добро, чуйність, людяність.

Р. Я. КОНСТАНТИНОВА.

с. Троїцьке
 Подільського району

Одеської області.

 

Пише вам учителька-пенсіонерка, ветеран праці, яка прожила нелегке життя. Чоловік і син пішли у засвіти, а я залишилась на цьому світі самотою. Втрату рідних людей словами не передати. Сліз нема вже, а існувати якось треба. Дякувати Богу, маю золотих сусідів, які в будь-яку хвилину допоможуть і виручать. Це Микола і Надія Россохи, Микола і Тетяна Ковальчуки, Поліна Коваленко, Геннадій та Любов Свистичі. Мої дорогі, висловлюю вам величезну подяку за вашу людяність і бажаю здоров’я, миру, щастя, добра і всіх-всіх земних благ.

Лариса СМАГА.

с. Зуївці

Миргородського району

Полтавської області.

 

Центральний автошлях у нашому селі побудували ще за Союзу. Відтоді багато води витекло і чимало влад змінилося. Дорогу розбили вщент, а коли мешканці села звернулися з проханням її відремонтувати, то у відповідь почули, що ніхто не збирається цього робити, бо тієї дороги вже навіть на карті нема. Як же так? Адже вона з’єднує Чернігівську і Полтавську області, нею набагато швидше доїхати до Пирятина. І ось торік нас таки почули, знайшли загублену невідомо ким нашу дорогу і почали ремонтувати. Дякуємо всім обласним, ра­йонним і сільським керівникам за те, що не кинули наше село напризволяще.

Надія ПЕТРЕНКО.

с. Богдани Прилуцького району

Чернігівської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове