Архів
П’ятниця,
26 березня 2021 року

№ 22 (19870)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Поверніть у села листонош!

Микола ЮРЧИШИН.

ВІД імені мешканців села Рубченки Володарського району Київщини до редакції звернулася Олександра Миколаївна Ольхова. Скаржилася, що була в них прекрасна листоноша Світлана Василівна Ототюк. Та її скоротили. Натомість на пересувну пошту взяли двоє чоловік, які обслуговують аж десять сіл. І газет до домівок тепер людям не доставляють. А тому жителі села звернулися до гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського з проханням повернути їм їхню листоношу. Про це розповідалось у матеріалі «Кинули людей напризволяще», опублікованому «Сільськими вістями» 31 грудня.

І ось телефонний дзвінок від Олександри Миколаївни Ольхової: «Керівництво Укрпошти почуло жителів Рубченків і повернуло нашу листоношу. Тепер С. В. Ототюк приносить моїм односельцям «Сільські вісті» до домівок вчасно, без затримок».

Ми, звичайно, пораділи за наших передплатників із Рубченків. Урешті-решт вода камінь точить. Та ось інший лист із тієї ж Київщини: «Пише вам жителька Галайків Тетіївського району Галина Лаврентіївна Ковальчук. Із «Сільськими вістями» дружу десятки років. У січні оформила їх передплату з 1 березня до кінця першого півріччя. Та ось уже місяць закінчується, а жодного примірника ще не одержала. З приводу цього звернулася до працівників пересувної пошти і у відповідь почула: «Не знаємо, що з «Сільськими вістями» сталось, їх у березні ще не одержали й інші передплатники, яких ми обслуговуємо». Та що ж це за поштовики такі безвідповідальні! Платіжки за комунальні послуги десь гублять дорогою або шпурляють просто на долівку, а люди потім не можуть їх познаходити. Були в нас прекрасні людяні листоноші Валентина Миколаївна Білошицька та Меланія Олександрівна Король, проте їх скоротили. Вимагаємо від керівництва Укрпошти повернути нам наших листонош. Ми хочемо, щоб із нами, як і раніше, спілкувалися по-людськи, сумлінно виконували свої обов’язки».

Про те, що мешканці села Михайло-Заводське Апостолівського району Дніпропетровщини Вірі Гордіївні Ващенко не доставили дев’ять номерів «Сільських вістей» за грудень минулого року, йшлось у критичній замітці «Досить збиткуватись!» («СВ» від 15 січня). На публікацію відгукнулися з контактного центру Укр­пошти. Мовляв, не переживайте, Віро Гордіївно, на місці розберуться, і вам буде вручено всі недоодержані номери». І що ж? Перед В. Ващенко ніхто не вибачився, недоодержані номери не компенсовані грішми. Щоправда, нинішнього року «Сільські вісті» доставляють їй регулярно.

Вже третій тиждень не одержує п’ятничних номерів із програмою житель Червоної Новоселівки Казанківського району Миколаївщини Микола Григорович Соколянський, а також його дочка Віра Миколаївна Колесник, котра проживає у цьому ж селі. На їхні зауваження поштовики ніяк не реагують.

На нерегулярну доставку нашого часопису — на 10-12-й день після його виходу — скаржаться Олександр Никифорович Пасічник із Новоолександрівки Близнюківського району Харківщини та Ганна Федорівна Сіряк із Черняхівки Яготинського району Київщини.

Чекаємо оперативного реагування від керівництва Укрпошти.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове