Архів
П’ятниця,
26 березня 2021 року

№ 22 (19870)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Працівники газконтори зняли лічильник на перевірку. На час його відсутності запропонували змонтувати байпас (тимчасову систему для проходження блакитного палива), але я відмовився. Газ перекрили і опломбували, тож я ним не користуюся. Проте мені продовжують надсилати платіжки за його транспортування. Прошу дати відповідь, чи правильні дії газовиків?»

Степан ДОЛІНСЬКИЙ.

смт Корнин Попільнянського району Житомирської області.

 

ДОПИС читача коментує комерційний директор АТ «Житомиргаз» Людмила Іванівна УСИК:

— Відповідно до Постанови №580 від 06.03.2020 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, внесено зміни до глави 6-ї розділу VI Кодексу газорозподільних систем, а саме:

Для нового споживача та/або його об’єкта, що має фактичний період споживання природного газу менший, ніж дев’ять місяців (крім об’єктів споживачів, що не є побутовими), або за умови відсутності споживання природного газу споживачем та/або його об’єктом протягом усього попереднього газового року річна замовлена потужність споживача (його об’єкта) визначається оператором ГРМ на рівні:

39 куб. м — для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;

126 куб. м — для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

314 куб. м — для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, в тому числі для опалення, або об’єкта споживача, що не є побутовим.

Виходячи з вищезазначеного, по особовому рахунку №0400015188 відповідно до постанови НКРЕКП № 580 річна замовлена потужність визначена на рівні 314 куб. м, оскільки по вищезазначеному особовому рахунку вказані наступні прилади: газова плита, УГОП та конвектор. Тобто природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі.

 

Від редакції. Прочитавши перший раз цю відповідь, ми зрозуміли, що нічого не зрозуміли. З другого разу трохи розвиднілось, з третього допетрали, що виставляти рахунок за доставку газу будуть, бо законів і постанов наприймали таких, що гроші скоро братимуть навіть за те, що газова труба десь поруч проходить. Мовляв, люди ходять, земля коливається, через це труби зношуються... Але цікаво дізнатися й про таке: якби тим, хто готує подібні відповіді, лікарі замість діагнозу «нежить» сказали: «У вас ураження анатомічних структур назофарингальних порожнин, імовірно, спричинене інфекцією невідомої етіології», — чи збагнули б вони, про що йдеться? Вочевидь, усе ж попросили б медичного працівника роз’яснити проблему «людською» мовою. То невже працівникам облгазу важко підготувати зрозумілу конкретну відповідь? Чи вияв поваги до клієнта не записаний до посадової інструкції?

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове