Архів
П’ятниця,
19 березня 2021 року

№ 20 (19868)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Точка зору

«Буковель», довибори і карантин

Олексій Голобуцький,

політолог.

Gazeta.ua

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що існує загроза нового жорсткого локдауну. На Івано-Франківщині в лікарнях не вистачає ліжок для інфікованих коронавірусом. При цьому до минулого понеділка продовжував працювати гірськолижний комплекс «Буковель» і мають відбутися довибори у парламент на окрузі №87. Голосування пройде 28 березня.

ШМИГАЛЬ сказав, що не бачить передумов переносити вибори. Тим часом ситуація жахлива. Там є уже кандидати, які ледве не померли від COVID-19. Михайло Ноняк — колишній заступник міністра доходів і зборів — ледве виборсався. А що ж потрібно? Ядерна бомба має впасти, щоб їх перенесли?

Ситуація страшна з точки зору моралі. Власник «Буковеля» Олександр Шевченко, який є якщо не партнером Коломойського, то близькии до нього, іде в народні депутати по округу, який нині в червоній зоні. Агітації проводити не можна. Заїхати в область неможливо. Шевченко розвісив бігборди задовго до початку кампанії. Його знають, тому виборча агітація і не потрібна. Явка буде низькою в будь-якому разі. З різними технологіями і можливостями він стає фаворитом. Конкуренцію йому може скласти хіба що Вірастюк. Той дуже відомий в Україні. Спортсмен, від партії влади. Це два бенефіціари нинішньої виборчої кампанії з точки зору карантину.

Ситуацію в області можна було передбачити. Але у керівництва країни горизонт планування — два-три тижні. Не думають про майбутнє, про наслідки. Нема стратегії. Є інтереси. У «Буковелі», коли у Європу навіть із грішми поїхати було практично неможливо, гості й обслуговуючий персонал ніякої дистанції не дотримувалися. Більше того, коли в Україні запровадили локдаун і нібито закривали ресторани — це все була показуха. Тільки камера з поліцією від’їхала, вони відразу відкривалися. Це непрофесійність, некомпетентність і цілковита відсутність почуття відповідальності.

Чимало людей з округу працюють у «Буковелі». Це виборці. І вони хочуть заробляти гроші. Тому його, попри жахливу ситуацію, так довго не закривали. У ЄС неможливо, щоб уся держава чи хоча б один регіон був на карантині і там працював курорт. Це людські життя. Це відповідальність влади. Для неї має бути головне — турбота про населення. Якщо не можеш зупинити хвороби, то принаймні не роби того, від чого вона поширюється так швидко. Зробіть усе, щоб устигнути провакцинувати. Введіть обмеження на місяць-два.

Закінчиться все тим, що знову запровадять усеукраїнський локдаун на два тижні. Такий самий недолугий, як був у січні. У нас усе імітація. Називають локдауном — убивають малий і середній бізнес. На третій раз узагалі нічого закривати не будуть. «Козирні» ресторани як працювали, так і працюватимуть. І не тільки «Велюр». Так само й дорогі спортзали. То навіщо взагалі все це робити? Не треба доходити до маразму.

Ми ще не пережили пандемії. Нас це тільки чекає. У людей є старі запаси. Проте якщо ще й МВФ не дасть грошей, то літом може вибухнути…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Чим нижчі доходи, тим вищі тарифи
Читати
Які ціни, така й субсидія
Читати
ДПА не буде
Читати
Молока дедалі менше
Читати
Весна іде, карантин несе
Читати
Б’є — значить, під суд
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове